Най-шантавите хора и моменти от Мондиал 2014

Най-шантавите хора и моменти от Мондиал 2014 | StandartNews.com

Вестник "Гардиън" направи прелюбопитна класация на най-странните, най-смешни, а понякога и нелепи хора и моменти, украсили Мондиал 2014. Предлагаме ви я със съкращения.

Най-абсурден фен

Колумбийски папа нацист с канабис

Гледаш интересна атака на Колумбия, но изведнъж погледът ти го фиксира: "Чакай! Какво? Свастика, канабис, папа! Какво общо, по дяволите, имат тези неща!". Проблясва ти мисъл как Хитлер и Исус споделят бонг, но тя е прекъсната от японски защитник. Целият интернет е в неведение какво символизира всичко това? Дали не е колумбийското племе Куна, което имало свастика на флага? Или човекът си мисли, че това са официалните спонсори на Мондиала?

Подгласник: Самотният шотландец, който пееше радостни рефрени сред уругвайската агитка при победата над Англия. Иначе на национално ниво холандците нямаха равни с оранжевите моркови, цял екипаж на easyJet и ужасяващ слънчев загар.

Най-яко празнуване на гол

Колумбийската салса

При липсата на бразилска самба печели колумбийската салса. Якото кършене на бедра и дупета явно е част от вкарването на голове в тази страна. Въздействието на Шакира върху тима е дало резултат. Също така и синхронните танци в една линия - стил на салсата, известен в Колумбия като chichoke. Имаше и "походката на зомби", като Пабло Армеро обра точките.

Подгласник: Селекционерът на Мексико Мигел Ерера изпадаше в бяс, размахваше юмруци и удряше въображаеми и истински статисти до себе си при всеки гол.

Най-добър цитат

Оправданието на Суарес

"След сблъсъка загубих баланс, тялото ми стана нестабилно и паднах върху съперника. В този момент си ударих лицето в него, като остана лека червенина върху бузата ми и силна болка в зъбите". Ето така Луис Суарес описа пред ФИФА захапването на Киелини.

Подгласник: Шефът на ФИФА Сеп Блатер изби рибата с откритието: "Един ден няма да има световна купа, а междупланетарно състезание".

Най-добро хрумване

Майтапите с Канибала

Милиони шеги роди неконтролируемият стремеж на Луис Суарес да хапе хората. Искате да го видите на плакат от "Челюсти"? Или като Ханибал Лектър? Никакъв проблем.

Подгласник: Вратарят на САЩ Тим Хауърд спаси 16 гола срещу Белгия. И в мрежата започна фотошоп манията. Тим спира сперматозоиди! Тим спасява динозаври от падащи метеорити!

Сбъркали сте човека

Фил Невил (другият)

Допреди три седмици продавачът на радиатори от Съфолк имаше кротък живот. Е, сигурно аверите са го майтапели заради името. Но Фил Невил, прочутият футболист, разруши този мирен свят с изявите си като коментатор на световното. Той избълва в ефира тонове безполезна статистика и моментално беше бомбардиран в интернет от хиляди псувни и дори смъртни заплахи. Само дето някои от тях бяха отправени към продавача на радиатори. Човечецът предложи на своя прочут съименник да си разменят професиите. Но кой би си купил радиатор от футболиста Фил Невил?

Подгласник: Още в първия мач на световното бразилският защитник Марсело си вкара автогол. И хиляди започнаха да го издирват в Туитър. Доста от обидите обаче бяха отправени към италианския модел Марсело. Първо, красавецът се опита да пренасочи културно гнева на хората към бразилеца. Не успя и опита втори ход: попита кога свършва световното? "Когато умреш", гласеше първият отговор.

Най-голямо конте

Рио Фърдинанд

Английските асове се справят много по-добре в модните салони отколкото на терена, а Рио Фърдинанд се превърна в истинската звезда на турнира. Бащата на Рио е бил шивач и това обяснява много неща. Фърдинанд избира ризите не според табелата, а така, че да му стоят перфектно. Специално внимание заслужава този му външен вид, показан при анализите на мача Холандия - Коста Рика.

подгласник: И второто място е за анализатор на BBC - Тиери Анри.

Най-шантава прическа

Кайл Бекерман

На това първенство американците най-после прегърнаха сокъра. А добрата прическа е задължителна за всяка съвременна футболна икона. С такава се гордее Кайл Бекерман, халфът с дълги кичури, който е мечта за всеки спортен фотограф.

подгласник: Бразилците могат да бъдат доволни от представянето си поне в тази графа. Неймар с опитите си да изглежда като Дейвид Бекъм от годините му на Спайс Бой, но добавяйки пънк елемент. Или Давид Луис с вида си на лъва от "Хрониките на Нарния". Трябва да отдадем заслуженото на брадата на Андреа Пирло - негова запазена марка.

Най-добър сървайвър

Бастиан Швайнщайгер

Ако мернеш снимка на Бастиан от неделя вечер, едва ли ще си помислиш, че играе във финал на световно първенство. По-скоро прилича на актьор, който прави моноспектакъл по хита "Спасяването на редник Райън". Уморен до смърт, покрит с мърсотия и с разкървавено лице! Този човек изстрада повече отколкото някои мъже за цял живот. Но успя и това не е изненада. Все пак, когато израснеш с фамилия "Обяздващ прасета", развиваш дебела кожа.

Подгласник: Уж ФИФА подобри значително правилата по оказването на лекарска помощ. Не го разбра Алваро Перейра от Уругвай, който беше буквално пометен от англичанина Рахим Стърлинг. Само след минутка Перейра се върна обратно на терена и започна да залита като пиян. Но пък изкара мача до край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай