Националите искат бърз гол и нокаут с Малта

Трудно ще вкараме 6, няма сняг, майтапи се Рангелов

Националите искат бърз гол и нокаут с Малта | StandartNews.com

За бърз гол в евроквалификацията с Малта се молят родните национали. Довечера от 21,00 ч българите излизат на ст. "Та Кали" в Ла Валета. Победата е задължителна, за да съхраним шансовете си за бараж. "Ще е тежко само до първия гол. След това спокойно можем да повторим резултата от предишния мач (б.р. - 6:0). Видяхте колко положения създадохме срещу италианците", заяви капитанът Ивелин Попов за БНТ.

"Надявам се да отбележим до 10-ата минута. Това ще накара домакините да се отворят", на същото мнение е и нападателят Димитър Рангелов. Според него обаче трудно нашите ще вкарат отново шест. "Този път няма да има сняг и това вероятно ще бъде проблем", пошегува се футболистът на швейцарския "Люцерн".

Селекционерът Любослав Пенев отмени тренировката вчера сутринта и пусна играчите си почивка. Както е известно, българите не се прибраха след мача с Италия (0:1) и останаха да се готвят в Палермо. В късния следобед нашите пристигнаха на рицарския остров.

В състава след наказание се завръща Георги Миланов. Халфът на ЦСКА (Москва) е гласен за заместник на Станислав Манолев, който не беше на ниво срещу "адзурите". Георги Илиев влезе на мястото на Манолев в Палермо и получи една от най-високите оценки от "Гадзета дело спорт", но пък може да отпадне от групата. Той продължава да се оплаква от контузия.

Мистерията със съдията остава

Никой не съобщи вчера официалните причини, поради които ФИФА смени съдията на мача ни в Малта тази вечер. Румънецът Александру Дан Тудор ще свири вместо словенеца Матей Юг. Последният е котиран високо, ръководи финала на последното европейско до 21 г. Високопоставен източник от съдийските среди призна, че смяната е смущаваща, но изключи намеса на тотомафията. "Ако има опит за контакти със съдията, обикновено ФИФА оставя нещата да се развият докрай, за да хване манипулаторите", каза анализаторът ни, "Би могло да става въпрос за контузия или за слаба оценка в предишния му мач. При травма обаче реферът бива заменян от свой сънародник, а не както става в случая".
"Стандарт" потърси обяснения във ФИФА, но там не работеха, тъй като било ден за профилактика на комуникациите в централата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай