Национал пушач ядоса Белгия

Унгарецът Золтан Гера показва умения пред погледа на съотборниците си по време на тренировка

Национал пушач ядоса Белгия  | StandartNews.com

Да прави каквото иска, стига да си върши работата, отсече Вилмотс

Сериозен скандал се заформи в белгийския национален тим преди днешния осминафинален двубой с Унгария. Оказа се, че халфът на "червените дяволи" Раджа Наинголан е страстен пушач, което му спечели куп критики. Ексцентричният футболист сам предизвика бурните реакции, след като бе заснет от съотборник да размахва кутия с цигари. Играчът с култовата прическа гледал мач от хотелската стая в компанията на Мертенс, Де Бройне и Вертонген, когато се разви случка. Видеото бе първо публикувано от италианското издание "Ла Република" и веднага стана хит в мрежата.

"Ако утре ме видят да пия чаша вино, веднага ще ме набедят за алкохолик. Не се занимавайте с глупости, а с мачове", оправда се в социалните мрежи Наинголан. Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс побърза да потуши скандала и разкри, че знае за навиците на халфа.

"Той пуши по 5-6 цигари на ден. Това е често срещана практика за футболистите в Италия и Франция. Аз нямам никакъв проблем с неговия навик. Важното е да си върши работата на терена. Негов проблем е, че иска да играе до 30 вместо до 35 години", защити възпитаника си селекционерът пред "sporza.be". В същото медиите в Италия разкриха, че Раджа е участвал в кампания против пушенето, докато бе играч на "Каляри", въпреки че и тогава е практикувал хобито си.

Азар по-скъп от унгарския тим

Унгарският национален тим вече може да не е футболното джудже, което бе в последните десетилетия, но цената на играчите остава все така микроскопична. Изданието "Blikk.hu" сметна, че селекцията на Бернд Щорк е 18.5 пъти по-евтина от тази на противника си на осминафиналите Белгия. Маджарите са оценявани на скромните 25.3 млн. евро. "Червените дяволи" са направо от друга планета със стойността си от 468 млн. Само звездата на белгийците Еден Азар е повече от два пъти по-скъп от целия унгарски тим. Техничарят струва космическите 65 млн. евро според сайта "transfermakt.de". Цената на футболистите може и да не играе на терена, но унгарците са изправени пред още по-голям проблем - историята. Маджарите имат едва две победи в 13 мача срещу днешния си противник и цели осем поражения. Последният успех е през далечната 1958 г., като тогава дори сегашният селекционер на тима бе е бил роден.

"Дяволите" олекнали с 4.6 млн.

Футболната асоциация на Белгия призна, че е назад с 4.6 млн. евро за периода 31 юни 2014 г.-31 декември 2015 г. Разходите на организацията били в размер на 72,3 млн. евро, а приходите 67,7 млн. "Направихме някои разходи, които в близките години ще ни спестят пари. Загубихме пари и от отлагането на приятелската среща с Испания през ноември миналата година, както и от желанието на нашия селекционер да преместим домакинството срещу Франция в Париж", разкри президентът на федерацията Франсоа Де Кеерсмакер.

Вероятни състави

Унгария - Белгия

Днес от 22,00 ч, пряко по Нова/Диема спорт

Унгария: 1. Кирай, 4. Кадар, 20. Гузмич, 23. Юхаш, 2. Ланг, 8. Наги, 10. Гера, 14. Ловренчич, 15. Клайнхайслер, 7. Джуджак, 9. Шалай
Селекционер: Бернд Щорк

Белгия: 1. Куртоа, 16. Мюние, 2. Алдервейрелд, 3. Вермаален, 5. Вертонген, 4. Наинголан, 6. Вицел, 11. Караско, 7. Де Бройне, 10. Азар, 9. Лукаку
Селекционер: Марк Вилмотс

Съдия: Милорад Мажич (Сърб)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай