"Наполи" и "Ювентус" се захапаха и не се пускат

"Наполи" и "Ювентус" се захапаха и не се пускат | StandartNews.com

Отборите на "Наполи" и "Ювентус" продължават ожесточената битка помежду си за първото място в Серия А. По всичко изглежда, че точно някой от тези отбори накрая ще триумфира с така желаното отличие. И двата тима продължават с победната си серия. Лидерът "Наполи" надви "Карпи" с минималното 1:0, но имаше тотално превъзходство в двубоя и буквално смачка своя съперник, като липсата на късмет и точни завършващи удари попречи на Игуаин и компания да победят с по-убедителен резултат. Именно аржентинецът реализира единственото попадение в срещата след точно изпълнена дузпа в 69-ата минута. Само 10 минутки преди това Рафаеле Бианко получи втори жълт картон и съответно червен такъв.

Настоящият носител на "Скудетото" "Ювентус" пък успя да се справи със Сашо Тонев и неговият "Фрозиноне", надигравайки го с достатъчното 2:0 като гост. Попаденията за "бианконерите" бяха дело на Хуан Куардадо и Пауло Дибала, съответно в 74-ата и 90-ата минути.

След тези победи на претендентите, класирането изглежда по следния начин - "Наполи" е лидер с 56 точки, а "Ювентус" диша във врата с 54.

По всичко изглежда, че следващия мач и на двата отбора ще е решаващ за крайното класиране, тъй като той е дерби между самите тях.

"Ювентус" приема "Наполи" на 13 февруари в Торино, като според някои анализатори, това е най-интересният мач изобщо през футболния сезон до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай