Над 10 000 приветстваха старта на Евро 2015 за младежи до 17 години

Над 10 000 приветстваха старта на Евро 2015 за младежи до 17 години | StandartNews.com

"Това първенство е изключително важно за България. Не само защото ни представя пред света, но и защото популяризира спорта сред младежта у нас", това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който откри европейското първенство за младежи до 17 години на градския стадион "Беро" в Стара Загора, препълнен до краен предел.

"Тези млади спортисти днес са гордостта на България и затова правителството ще продължи да подкрепя спорта и най-популярната игра - футболът", допълни министър Кралев.

Участниците и гостите в еврошампионата приветства и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Искам да поканя всички любители на футбола в Европа и по света да дойдат в Стара Загора, да видят нашия прекрасен град с топли хора, прави улици и исторически забележителности", каза старозагорският градоначалник и призова многобройната публика да подкрепя горещо нашите, които малко след откриването излязоха за първия си мач срещу националите на Хърватия.

Шампионатът откри Стилиян Петров, който е посланик на надпреварата. Шефът на БФС Боби Михайлов му връчи почетна шапка и медал, тъй като влиза в клуб 100 със 105 мача за националния отбор. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай