НА ЖИВО: Уелс - Белгия

НА ЖИВО: Уелс - Белгия | StandartNews.com

Гледай ТУК!

Край на мача и победа за Уелс с 3:1 над Белгия!

Сам Воукс прави 3:1 за Уелс след удар с глава и почти сигурно класира Драконите на полуфиналите. Нападателят замени Робсън-Кану и влезе в ролята на златен жокер.

Пропуск за Белгия! Маруан Фелайни смачка Джеймс Честър в борбата си за висока топка и стреля с глава. Ударът му мина на сантиметри покрай страничната греда и играчите на Уелс извадиха късмет за пореден път тази вечер.

Нов шанс за Драконите! Топката достигна до Ашли Уилямс след рикушет, а капитанът опита акробатично изпълнение, но ударът му мина малко над напречната греда.

2:1 за Уелс! Хал Робсън-Кану получи топката от Арън Рамзи, елиминира двама бранители на Белгия с прекрасен финт и разстреля Тибо Куртоа без да губи време. Пълна липса на логика! Червените дяволи доминираха до този момент и създаваха положения, но Драконите удариха с първия си шанс.

Сериозен натиск на Белгия в последните минути. Кевин Де Бройне и Еден Азар отправиха удари по посока вратата на Уелс, но Хенеси бе на мястото си.

Първи шанс за гол през втората част. Ромелу Лукаку стреля с глава, но не успя да насочи топката в рамките на противниковата врата.

Начало на второто полувреме.

Край на първото полувреме.

Шанс пред Робсън-Кану. Нападателят се възползва от центриране на Рамзи, но изстрелът му бе прекалено слаб и Куртоа улови без проблем.

Удар на Арън Рамзи рикошира коварно в Денойер, но за щастие на Тибо Куртоа топката мина покрай гредата.

1:1! Капитанът на Уелс Ашли Уилямс изравнява след удар с глава. Арън Рамзи центрира прекрасно от корнер, а белгийската зашита проспа положението.

Страхотен шанс за Уелс! Нийл Тейлър стреля от границата на малкия пеналт, но вратарят на белгийците Тибо Куртоа демонстрира невероятен рефлекс и спаси. Класният вратар е половин отбор, гласи клишето, но то бе потвърдено на 100% от стража на Червените дяволи.

Белгия откри резултата! Страхотен удар на Раджа Наинголан от далечна дистанция, който остави Уейн Хенеси безпомощен. 1:0 за Червените дяволи.

Първото чисто положение за гол вече е факт! Трима белгийски футболисти стреляха последователно, но така и не успяха да преодолеят наредените на голлинията играчи на Уелс. Първият удар бе на Караско, но вратарят на Драконите Хенеси спаси. Последваха още два изстрела, но и те бяха блокирани.

****************

Преди началото на срещата звездата на Уелс Гарет Бейл заяви, че няма никакво намерение да си тръгва от европейското тази вечер. "Стигнахме много напред в турнира, но искаме още. Ще се наслаждаваме на момента и ще дадем всичко от себе си. Дано това да ни стигне за победата", заяви нападателят.

През целия ден възпитаниците на Крис Колман се радваха на невиждан медиен интерес от страна на британската преса. Това не е никак чудно, защото Уелс е единственият останал представител на Острова на това европейско.

В часовете преди старта на мача имаше сериозни опасения, че множество фенове на Драконите няма да могат да стигнат до Лил навреме заради забавяния на компанията "Eurotunnel", която отговаря за транспорта на тунела под Ла Манш.

Пороен дъжд валя днес над Лил. Да се надяваме, че това няма да окаже негативно влияние върху качеството на двубоя.

Състави

Уелс: Хенеси, Гънтър, Тейлър, Дейвис, Честър, А. Уилямс, Алън, Робсън-Кану, Рамзи, Бейл, Ледли
Селекционер: Крис Колман

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Наинголан, Вицел, Де Бройне, Р. Лукаку, Азар, Караско, Денайер, Мюние, Дж. Лукаку
Селекционер: Марк Вилмотс
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай