НА ЖИВО: Швеция - България

НА ЖИВО: Швеция - България | StandartNews.com

Край на мача! Швеция- България 3:0.

87-а минута. Отървахме четвърти гол, след като Владислав Стоянов отби инстинктивно топката с крак, а Джими Дурмаз не успя да я улучи от упор, за да простреля мрежата.

80-а минута, рекапитулация: 60% на 40% притежание на топката в полза на Швеция, 7-0 удари към вратата.

68-а минута. Ивелин Попов се превръща в рецидивист - току пред вратата, макар и обграден от двама защитници, не успя да ритне топката във вратата.

58-а минута, агонията продължава по график. При 9 български играчи в наказателното поле Ола Тойвонен успя да свали топката с глава на Нилсон Линдельоф и той от упор се разписа.

Начало на безсмисленото второ полувреме. Проблемите са от такъв характер, че няма как да се коригират с разбор в съблекалнята.

Край на първото полувреме.

44-а минута, 2:0 за Швеция! Пробив до аутлинията на Емил Крафт беше последван от точен пас към Оскар Хилемарк и удар в движение, при който топката се отби от страничния стълб и влезе. Неспасяем удар и вече неспасяемо положение аз българския отбор.

43-а минута: Изпуснахме си момента! Симеон Славчев и Ивелин Попов атакуваха заедно вратата, Симеон пусна на Ивелин и той на полупразна врата и хвърлил се вратар... стреля покрай вратата! Непростимо!

39-а минута, 1:0 за Швеция! Комбинацията: Джими Дурмаз атакува отдясно и изведе Емил Форсберг, който сервира топката в центъра на Ола Тойвонен и той от упор разстреля мрежата. Гол в най-удобния за домакините момент - точно преди почивката.

35-а минута. Какво мислите? Отново минаваме метър. Васил Божиков се хвърли и ударът на Оскар Хилемарк се отби в него. Оцеляваме!

30-а минута, рекапитулация: Резултатът е нулев, ноположението на терена изобщо не е равностойно. Притежанието на топката е 58% на 42% в полза на шведите, които имат 3 удара към вратата, срещу нито един на България.

20-а минута, рекапитулация: На 2 пъти засади на шведите ни спасяват в конфузни ситуации, в които си личи, че физически те са по-добри от нас, и че това в един момент може да реши нещата. Освен ако не се появи друг фактор!...

6-а минута. Рано-рано се спасихме! Владислав Стоянов си разтегна докрай дясното рамо и дясната ръка и извади сигурен гол на Ола Тойвонен.

Температура от 6 градуса, традиционно негостоприемен домакин и желание за оттласкване след френската гилотина с 1:4 са неблагоприятните фактори пред българския отбор на "Френдс арена" в Стокхолм.

Плюсът са полупразните трибуни - резултат отчасти от решението на Златан Ибрахимович да съблече националната фланелка.

Стартови състави

ШВЕЦИЯ: Р. Олсен, Крафт, Линдельоф, Гранквист, М. Олсен, Дурмаз, Хилемарк, Екдал, Форсберг, Берг, Тойвонен

Селекционер Яне Андерсон

БЪЛГАРИЯ: Стоянов, Стр. Попов, Ал. Александров, Божиков, Недялков, Г. Костадинов, Славчев, Дяков, Чочев, Г. Миланов, Ив. Попов

Селекционер Петър Хубчев

Съдия Майкъл Оливър /Англия/

**************

Информация преди мача:

Марселиньо е големият отсъстващ в състава на България за мача с Швеция. Петър Хубчев направи общо 4 промени, в сравнение със състава за мача с Франция. Той пуска Антон Недялков, Васил Божиков, Симеон Славчев и Ивайло Чочев на мястото на Живко Миланов, Димитър Пиргов, Михаил Александров и Марселиньо.

Наставникът на Швеция Яне Андерсон прави две промени в състава си в сравнение с мача с Люксембург. Авторът на победния гол тогава Микаел Лустиг е получил контузия в коляното и на негово място ще играе Емил Крафт. В атака пък Ула Тойвонен заменя Джон Гуидети.

Очертава се Швеция да е по-активният отбор с двама нападатели - Берг и Тойвонен, срещу само един чист нападател за България в лицето на Ивелин Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай