НА ЖИВО: Англия - Исландия

НА ЖИВО: Англия - Исландия | StandartNews.com

Гледай ТУК!

Край на мача и историческа победа за Исландия с 2:1! Пореден срам за Англия, които си отиват у дома с наведени глави. Селекционерът на Трите лъва Рой Ходжсън при всички положения ще се прости с поста си на селекционер заради поредното фиаско на голям форум. На четвъртфиналите Исландия се изправя срещу Франция.

Дори и вратарят Джо Харт е в наказателното на Исландия с надеждата да изравни след поредното статично положение.

Поредица от корнери за Англия, но отново нищо интересно пред исландската врата.

Натискът на Трите лъва се усилва, но не дава никакъв резултат до този момент. Исландската защита е перфектна тази вечер и направо отчайва противниковите нападатели, които разчитат само на далечни удари.

Англичаните искат дузпа! В 70-ата минута Джейми Варди е повален от Рагнар Сигурдсон в наказателното поле на Исландия. Защитникът игра първо с топката, а съдията Дамир Скомина напълно основателно подмина ситуацията.

Пропуск на Рагнар Сигурдсон, който можеше да приключи мача още в 54-ата минута. Ударът със задна ножица бе спасен брилянтно от Джо Харт.

Начало на второто полувреме.

Край на първото полувреме.

Исландската защита не оставя никакви празни пространства, от които английските нападатели да се възползват. Това принуждава възпитаниците на Рой Ходжсън да разчитат на удари извън наказателното поле.

Прекрасно воле на Хари Кейн. Вратарят на исландците Халдорсон бе на мястото си и изби в корнер.

Зевзекът и бивш футболист Гари Линекер, който в момента се изявява като анализатор за Би Би Си, пише в Туитър: "Изглежда отчаяно искаме да се махнем от Европа по всички показатели".

2:1 за Исландия! Согпорсон се превръща в герой с гола си. Ударът на нападателя бе прекалено силен за вратаря на англичаните Джо Харт, който отклони топката, но това не бе достатъчно и тя премина голлинията!

Опасен удар на Деле Али. Волето на халфа мина малко над вратата. Прекрасни първи 15 минути на "Алианц Ривиера".

1:1! Исландия изравнява секунди след гола, който получи във вратата си! Рагнар Сигурдсон отбеляза от непосредствена близост.

1:0 за Англия! Уейн Рууни реализира още в 4-ата минута от дузпа, която бе спечелена от Рахим Стърлинг! Техничарят бе спънат от вратаря на Исландия Ханес Халдорсон и съдията Дамир Скомина отсъди наказателен удар.

Първи удар в мача! Отправи го Даниъл Стъридж, но изстрелът му излезе в аут.

*****************

Последният осминафинален двубой от Евро 2016 изправя Англия срещу Исландия. Срещата се играе на "Алианц Ривиера" в Ница. Исландците признават, че считат Трите лъва за свой учител във футболно отношение. Английската Висша лига е най-популярното първенство в страната с население от 330 000 души.

Англия може и да гласува "За" Брекзит, но в страната едва ли искат националите да се прибират от европейското толкова рано. Трите лъва изживяха доста неприятни моменти на последните световни и европейски първенства. Сега за пръв път националите бяха изпратени без каквито и да е очаквания. Може би именно това ще се окаже повратен момент и селекцията на Рой Ходжсън най-накрая да направи нещо запомнящо се.

Добрата новина за английските фенове е, че вече няма нужда да се притесняват, че някой може да ги набие. Причина за това не е само отпадането на Русия от европейското. Световният шампион по бокс в тежка категория - англичанинът Тайсън Фюри, е в Ница от вчера и не спира да купонясва със сънародниците си. 207-сантиметровият гигант даже пръсна 1000 евро в бар, за да купи шотове на всичките си нови приятели.

Съставите

Англия: Харт, Уокър, Роуз, Кейхил, Смолинг, Стърлинг, Кейн, Рууни, Стъридж, Дайър, Али
Селекционер: Рой Ходжсън

Исландия: Халдорсон, Сьеварсон, Р. Сигурдсон, Гудмундсон, Б. Бярнасон, Сигпорсон, Г. Сигурдсон, Арнасон, Бодварсон, Гунарсон, Скуласон
Селекционери: Ларс Лагербак и Хеймир Халгримсон

Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай