Мойс: Феновете са прави да са ядосани

Мойс: Феновете са прави да са ядосани | StandartNews.com

Манчестър. Уволненият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс благодари на своя предшественик Алекс Фъргюсън, като същевременно призна, че феновете имат право да се чувстват разочаровани от резултатите на отбора.

Мойс бе уволнен във вторник, след само 10 месеца с Юнайтед, който в момента е седми в първенството на Англия и извън Шампионската лига следващия сезон.

В изявление, публикувано чрез  профсъюза на мениджррите(LMA), шотландецът говори за своята гордост да бъде избран през юли миналата година и говори топло на персонала на Юнайтед, но пропусна да спомене играчите.

"Да бъде назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед, един от най-великите клубове в света, беше и продължава да бъде нещо, от което винаги ще бъда изключително горд. Беше ясно, че да поема клуба след толкова дълъг период на продължителна стабилност и успехи ще е огромно предизвикателство, но за мен беше удоволствие и никога не съм изпитвал колебание дали да го приема", заяви Мойс.

"В краткото си време в клуба научих колко специални места са "Олд Трафорд" и "Карингтън". Бих искал да благодаря на щаба в Юнайтед, че ме накара да се чувствам толкова добре дошъл и част от семейството още от първия ми ден. И, разбира се, искам да благодаря на феновете, които ме подкрепяха през целия сезон. Желая на тях и на клуба всичко най-добро в бъдеще", добави шотландецът.

"Винаги съм вярвал, че един мениджър не спира да учи по време на кариерата си, и знам, че времето ми като мениджър на Юнайтед ще бъде безценен опит. Оставам горд от това, че изведоха отбора до четвъртфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига, и оставам благодарен на сър Алекс Фъргюсън, че повярва в способностите ми и ми даде шанс да бъда мениджър на "Манчестър юнайтед", каза още той.

Шотландският специалист заяви, че мащабът на работата на мениджъра в Юнайтед е огромна, но той никога не е спирал да работи упорито. "Същото важи и за моя щаб. Благодаря им за тяхната отдаденост и лоялност в рамките на изминалия сезон."

"Бяхме напълно фокусирани и ангажирани с процеса на преминаване през този преходен период. За съжаление представянето и резултатите не бяха такива, с каквито е свикнал Манчестър юнайтед и неговите фенове, и аз разбирам и споделям разочарованието ми", каза още Мойс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай