Меси се отказа от националния тим на Аржентина

Меси се отказа от националния тим на Аржентина | StandartNews.com

Нападателят на Аржентина Лионел Меси повече няма да носи фланелката на националния отбор, съобщава ABC News. 

Острието на Барселона обяви решението си след поражението от Чили на тазгодишното издание на Копа Америка. 

Меси пропусна първия удар за аржентинците в драматичния мач с дузпи и не успя да преглътне разочарованието. 

"Сега е много труден момент за анализ. Първото, което ми идва в главата, е мисълта да сложа край на участието си в националния отбор. За мен в тима на Аржентина всичко приключи. Това е мое решение. Ще бъде добре за всички и много хора го искат. Те не са доволни само от участие във финали, ние също. Преживявам голяма болка", заяви футболистът.

Меси дебютира за отбора през 2005 г. и изигра 112 мача, в които вкара 55 гола, а това го прави рекордьор по отбелязани попадения. С Аржентина той стана сребърен медалист на Световното първенство през 2014 г. и най-добър играч на турнира. 

Новината за драматичното му решение разтърси футболния свят и реакциите не се забавиха. 

"Не си и представям Аржентина без Меси. Мисля, че той е обявил това прибързано, тъй като изпуснахме добра възможност за титлата на Копа Америка", сподели неговият съотборник от националите Серхио Ромеро.

Серхио Агуеро пък сподели, че никога досега не е виждал Лео толкова сломен. "За съжаление, Меси е най-съсипан от всички заради пропуснатата дузпа. Никога не съм го виждал по-зле в съблекалнята след мач", призна футболистът.

Селекционерът Херардо Мартино също бе много разстроен след загубата от Чили. "Сълзите на Меси? Поведението му е като на всеки играч, загубил финал. Още едно поражение означава голяма болка", лаконичен беше той, съобщава Дарик.

Наставникът на Еквадор Густаво Кинтерос също коментира ситуацията, като застана зад Лео: "Меси не трябва да напуска! Той не е отговорен нито за това поражение във финала, нито за предните. Лео винаги е правил всичко възможно, за да е полезен на отбора. И винаги е бил сред най-добрите играчи на аржентинците, дори и в загубените финали. Разбирам неговото разочарование, но Меси трябва да промени решението си!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай