"Майкрософт" даде трофея на Германия

"Майкрософт" даде трофея на Германия | StandartNews.com

Експерти от компютърната компания "Майкрософт" написаха алгоритъм, който да предскаже кой ще спечели Евро 2016. От компанията съобщиха, че трофея ще вдигне световният шампион Германия. "Немската машина" ще играе финал срещу защитаващият титлата отбор на Испания. Като Маншафта има 66 процента шанс да спечели. Интересното е, че компанията вече е направила точни прогнози за различни спортни събития. Маркетинговият директор за обработка на данни "Майкрософт" в Русия Дмитрий Марченко заяви, че подобни прогнози са били практика и през Световното в Бразилия през 2014. "Тогава имахме успех с 15 от 16 прогнози", заяви Марченко. Прогнозите се правят след обработка на статистически данни от предишни мачове чрез специално разработен анализен алгоритъм.

Сериозни проблеми обаче има селекционерът на Германия Йоаким Льов. Един от основните му защитници Антонио Рюдигер се контузи на първата тренировка на отбора на френска земя. Съотборниците на 23-годишния играч на "Рома" го изведоха извън стадиона. Малко по-късно стана ясно, че Рюдигер е скъсал кръстни връзки и това налага продължително възстановяване. С това стана ясно, че той ще пропусне Европейското. А на негово място Йоги Льов повика Джонатан Та. Бранителят бе извикан на пожар, докато си почиваше в Маями. Играчът на "Байер" е едва на 20 години и има само един мач с националната фланелка.

800 000 евро пазят Германия във Франция

Германската полиция и футболният съюз се разбраха въоръжени служители на реда да бъдат изпратени специално във Франция, за да пазят националите. За това немската централа ще се изръси 800 000 евро. Новината съобщи президентът на федерацията Райнхард Гриндел. Полицейската говорителка Никол Белингхаузен потвърди информация на в. "Билд", че освен пистолети униформените ще носят със себе си и лютив спрей и други подобни оръжия. Белингхаузен специално подчерта, че това са извънредни действия, тъй като не е редно немската полиция да носи оръжия в друга държава. Говорителката обаче прикри информацията колко въоръжени ще изпрати Германия за Евро 2016. "Те ще помагат на френските служби по границата, жп линиите и други подобни места", каза още Белингхаузен. Тя обяви че полицаите от Германия ще бъдат предимно за да осъществяват комуникация с немскоговорещите фенове. Райнхард Гриндел пък потвърди, че футболистите на Маншафта ще приберат по 300 000 евро премия, ако грабнат титлата.

Хулят Испания заради резил

Настоящият европейски шампион Испания сътвори сензация няколко дни преди да стартират защитата на трофея си. "Ла Фурия" падна 0:1 от Грузия у дома в Хетафе. Това, меко казано, разгневи всички фенове на отбора. През втората част освиркванията към футболистите на спряха. Още от началото пък Жерар Пике бе псуван и обиждан. "Трябва да анализираме как се развиват нещата. По мое мнение се справихме добре в подготовката. Не искам да съм песимист. Доминирахме срещу грузинците, но те бяха добре организирани. Трябваше да отбележим гол, но тук вече не се представихме на ниво", оправда се селекционерът на Испания Висенте дел Боске.

БНТ излъчва на открито из цяла България

Фен зони с куп забавления очакват всички футболни запалянковци в големите български градове по време на европейското. "Ариана футбол парк" е най-голямата и ще се намира до националния стадион "Васил Левски" в София. На нея ще бъде разположен и уникален за родните стандарти LED екран с размери 9x6 метра. Специално изградена трибуна ще позволи на 300 привърженици да наблюдават мачовете от турнира, които ще се дават по БНТ. Входът за зоната, която побира 1000 души, е безплатен, а работното време ще бъде от 12,00 ч до 00,30 ч. Освен на двубоите феновете ще могат да се наслаждават и на редица забавни игри. Варненци ще могат да се кефят на срещите, като ги гледат на голям екран на входа на Морската градина. В Пловдив екранът ще се намира на централния площад. Редица киносалони в столицата, както и във Велико Търново, Стара Загора и Плевен също ще предават пряко зрелищните битки във Франция.

Пингвин предрича мачове

от европейското. Животинчето, което влиза в ролята на наследник на починалия октопод Паул, се казва Флоке. То живее в зоопарка в Любенау. Работниците, които се грижат за него, твърдят, че хумболтовият пингвин има уникална дарба да предсказва резултати. Неговите умения бяха демонстрирани за пръв път пред широката публика. Флоке даде прогноза за предстоящия мач между Германия и Украйна. Сладурът постави крило над топка с флага на страната, с което зарадва местните.

Селекционер поиска Пеле

в състава си. Крис Коулмън, който води Уелс, шашна всички, след като тетрадката му със титулярния му състав бе щракната от фоторепортери. Освен трикратния световен шампион, в тима личаха имена като Марадона, Франц Бекенбауер и Кафу. Всичко това обаче се оказа просто майтап с гафа на англичаните, чийто тактики видяха бял свят заради недоглеждане. Един от асистентите на селекционера на "трите лъва" Рой Ходжсън забрави да прикрие тефтера си и плановете за мача с Русия станаха удостояние на целия свят. "Драконите" и Англия са в една група, което дава шанс на Рууни и компания да си отмъстят за хумора на техен гръб.

Северна Ирландия празнува

след като стана ясно, че звездата на националния тим ще е готов за старта на първенството. Кайл Лафърти се контузи на тренировка, което хвърли в паника цялата страна. Нападателят премина медицински тестове, които разсеяха първоначалните песимистични прогнози. "Добре съм. В неделя излизам срещу Полша", успокои феновете си Лафърти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай