Мъри извади късмет в Монако

Мъри извади късмет в Монако | StandartNews.com

ЦСКА М се натъкна на немски "вълци" и "Ман Юн"

Станимир Стоилов може да си отдъхне. "Астана" извади далеч по-поносим жребий от този, който имаше Мъри като треньор на "Левски" в групите на шампионската лига. Дебютантите от Казахстан ще мерят сили с "Бенфика", "Атлетико" М и "Галатасарай", които са за предпочитане пред акули като "Челси", ПСЖ, "Реал", "Барса" и др. Не толкова леко обаче ще бъде на Георги Миланов и ЦСКА. "Конете" ще се борят за класиране с ПСВ, "Волфсбург" и "Манчестър Юн".

Суперзвездата на "Барселона" Лионел Меси пък получи поредното признание в богатата си колекция. Бълхата грабна наградата на УЕФА за най-добър футболист за миналия сезон. Президентът на европейската футболна централа Мишел Платини връчи отличието на победителя. Аржентинецът се пребори с конкуренцията на големия си съперник Кристиано Роналдо, както и съотборника си в "Барса" Луис Суарес.

"Искам да благодаря на колегите си, защото без тях нямаше да мога да спечеля наградата", заяви лаконично десетката. Отличието се дава за пета поредна година, а Меси се превърна в първия футболист, който го печели два пъти. Наградата на УЕФА се счита за генерална репетиция преди церемонията за връчването на "Златната топка", за която 28-годишният аржентинец отново е считан за фаворит.

При жените триумфира германката Селия Шашич, която спечели Шампионската лига с "Франкфурт" през миналия сезон. 27-годишната нападателка взе решение да спре с футбола преди малко повече от месец. Другите две номинирани бяха Дженифър Марошан също от "Франкфурт" и Амандин Хенри от "Лион".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай