Мъри и "Астана" спряха и "Бенфика" в ШЛ

Мъри и "Астана" спряха и "Бенфика" в ШЛ | StandartNews.com

Трябваше да вкараме трети гол, тюхка се Мъри, клубът прибира 14,2 млн. евро

Станимир Стоилов ще остане непобеден у дома в тазгодишното участие в Шампионската лига след 2:2 с „Бенфика" в последния мач в Казахстан. След 3 победи в квалификациите и 3 равенства в групата обаче отборът отпада от по-нататъшно участие в турнира. Мъри може да съжалява, че „Астана" изпусна да запише историческа победа, след като водеше с 2:0. Домакините прибавиха по сметката още само 500 000 евро за точката и дотук са спечелили общо 14,2 млн. евро.

При минус 5 градуса в първия половин час „Астана" изпълни заръката на Стоилов да излезе на „футболна война" и надигра гостите. Жуниор Кабананга качи топката на главата на Патрик Твумаси, а Марин Аничич удвои с гръб към вратата след центриране на Фокси Кетевоама. Още преди почивката обаче Раул Хименес намали, а през второто полувреме хитро мушна топката покрай Ненад Ерич за 2:2. В последния си мач в групата „Астана" гостува на „Галатасарай".

„Съжалявам, че не вкарахме трети гол, коментира Мъри. – Надявам се, че зарадвахме феновете. Надскочихме себе си и то срещу отбор като „Бенфика". До почивката изиграхме може би най-силните си 45 минути в турнира. Дори и да бяхме паднали, щях да съм доволен заради показаната игра. В Турция ни чака труден мач, но ние няма да отидем, за да разглеждаме града. Отиваме, за да покажем нашата игра."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай