Марадона настоява да говори с Меси преди мача с Нигерия

Марадона настоява да говори с Меси преди мача с Нигерия | StandartNews.com

Диего Марадона желае да се срещне с Лионел Меси и останалите футболисти на Аржентина преди решителния мач с Нигерия утре вечер.

След загубата от Хърватия, двукратните световни шампиони са опрени до стената. Те имат само една точка и трябва задължително да победят африканците, за да съхранят шансове за място в топ 16 на Мондиал 2018. Не всичко обаче е в техните ръце - трябва им едно рамо и от "шахматистите".

Марадона е "бесен и разстроен" и дори си позволи да нападне президента на Аржентинската футболна федерация Клаудио Тапиа.

"Струваше ни скъпо да стигнем дотук, само за да получим три гола от Хърватия и да стискаме палци за благоприятна развръзка", каза той.

Световният шампион от 1986 г. заяви, че "с удоволствие" ще се срещне с треньора Хорхе Сампаоли, като ще вземе със себе си и няколко от бившите си съотборници.

"Ще защитим честта си", каза той пред венецуелската телевизия Телесур.

"Аз съм бесен и разстроен. Ако си носил тази фланелка, не можеш да гледаш как те стъпква отбор като Хърватия. Отбор, който не е Германия, Бразилия, Холандия или Испания."

"Голяма вина има и президентът на федерацията. Всеки просто прие, когато Сампаоли дойде с компютрите, с дроновете и с 14 помощници. Смятам, че липсва авторитет от страна на Тапиа."

В събота Тапиа даде пресконференция заедно с Хавиер Масчерано, който отрече за разрив в отношенията между Сампаоли и играчите.

"Взаимоотношенията ни със Сампаоли са напълно нормални, но ако се почувстваме некомфортно, ще се разбунтуваме. Иначе ще бъдем лицемери", заяви Масчерано.

Решителната среща между Аржентина и Нигерия е във вторник от 21 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай