"Лудогорец" среща шампион на Европа

"Лудогорец" среща шампион на Европа | StandartNews.com

"Лудогорец" изтегли късата клечка в жребия за третия квалификационен кръг на Шампионската лига. "Орлите" се паднаха с "Цървена звезда", който бе най-тежкият от възможните противници за родния шампион. Сръбският гранд, който вдигна трофея за номер 1 в Европа през 1991 г., би като гост малтийския "Валета" с 2:1, а реваншът в Белград е протоколен. Родният тим също е почти сигурен участник в следващата фаза, след като победи "Младост" с 2:0 като домакин. В западната ни съседка се изкефиха от жребия и са на седмото небе, че избегнаха клубове като "Динамо" З, "Олимпиакос" и "Копенхаген". Медиите в страната признават, че "Лудогорец" е лек фаворит. "Тимът е богат и разполага с голям състав. Т

реньорът Георги Дерменджиев може да разчита на 19 чужденци. Безспорната звезда на българския шампион е бразилецът Марселиньо. Много от играта на "орлите" зависи от капитана им Светослав Дяков", анализират от "Mozzartsport.com". В гласуване на "Mondo.rs" сред феновете на "червено-белите" именно разградчани са определени като мечтания противник. Далеч зад тях на второ място попада "Селтик", а трети в класацията е "Динамо" З. Въпреки всеобщата радост в Сърбия все още не са забравили успехите на българския шампион срещу "Партизан". Родният гранд отстрани "гробарите" в квалификациите за същия турнир в две поредни години - 2013 и 2014, което вся притеснения в привържениците на "Звезда". Първите мачове са на 26/27 юли, а реваншите на 2/3 август. "Орлите" са домакини в първия двубой.

Борян: Не се плашим от "червено-белите"

Вратарят на "Лудогорец" Милан Борян остана изключително щастлив от жребия и не скри радостта си пред сръбските медии, за които говори. "Феноменално е, че ще играем срещу "Цървена звезда". Много съм доволен. Ние никога не бягаме от съперници. Убеден съм, че на трибуните в Белград и Разград ще видят две отлични дербита", отсече уверено канадският национал пред "mozzartsport.com". "Не се плашим от нищо. Лятото играхме контроли с "Динамо" К, "Макаби", "Славия" П и "Динамо" (Тбилиси) и само в една от тях не бяхме на ниво. Всички други ги спечелихме. Имаме страхотни играчи, Марселиньо и Дяков не са единствените звезди. Тактически също сме отлични", похвали съотборниците си вратарят. Вратарят, който е роден в Хърватия, е силно свързан със Сърбия. Неговите родители, както и съпругата му Снежана са от западната ни съседка. В периода 2009-2011 г. той игра за местния "Рад", а миналата година изкара период в "Раднички".

Графа свали своите на земята

Треньорът на "Цървена звезда" Миодраг Божович не се повлия от радостта в Сърбия след жребия за Шампионската лига и отказа да коментира "Лудогорец". "Още не сме отстранили "Валета", че да обсъждам някой друг. Трябва да караме стъпка по стъпка. Не трябва да изпадаме в еуфория, защото може да тупнем на земята", заяви пред клубния сайт Графа. Капитанът Александър Лукович не се сдържа и даде мнение. "Противникът ни е тим, с който можем да се надиграваме като равен с равен. Донякъде ги познаваме, защото играхме приятелски мач миналата година. Те обаче нищо не знаят за нас, тъй като почти целияj ни състав е различен", заяви защитникът.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай