"Лудогорец" постигна първа победа в Шампионската лига

"Лудогорец" постигна първа победа в Шампионската лига | StandartNews.com

Отборът на "Лудогорец" достигна до първа победа с 1:0 в участието си в Шампионската лига след труден мач срещу "Базел". Единственото попадение на стадион "Васил Левски" бе дело на Йордан Минев и падна в първата минута на добавеното време.

"Лудогорец" игра с човек повече от 18-ата минута, когато Серей Дие получи директен червен картон. Отбор се опита да поеме инициативата и на моменти убедително водеше мача. Българският шампион обаче имаше много големи трудности в завършващата фаза на нападението си.

Дотук българският отбор загуби два пъти - с 1:2 от "Ливърпул" на "Анфийлд" и със същия резултат от настоящия победител в турнира "Реал" (Мадрид) у дома.

Въпреки пораженията воденият от Георги Дерменджиев отбор оставяше много добри впечатления и заслужи поздравления от специалистите.

Двата отбора се срещнаха в плейофа за влизане в груповата фаза на надпреварата преди година, като тогава швейцарците постигнаха две победи с общ резултат 6:2.

В първите десет минути двата отбора си размениха по няколко по-остри атаки, които обаче не донесоха сериозни опасности. Марселиньо тества Томаш Вацлик в 10-та минута, но ударът му от дистанция бе отразен от вратаря на "Базел".

Най-опасното положение в първите минути на срещата бе пред вратата на "Базел". Фабио Ешпиньо центрира от фаул в 17-та минута в наказателното поле на гостите, където Марселиньо засече топката с глава, но Томаш Вацлик демонстрира добър рефлекс и спаси.

"Базел" остана с човек по-малко в 18-та минута, след като Серей Дие бе изгонен с директен червен картон от съдията Дениз Айтекин. Дие се сблъска с Козмин Моци, след което стъпи върху крака на румънския футболист.

Гостите организираха много добра атака в 28-та минута. Давиде Кала направи двойно подаване с Дерлис Гонсалес, който стреля опасно от границата на наказателното поле на Лудогорец, но Владислав Стоянов се намеси решаващо и изби топката в корнер. В последния четвърт час на първото полувреме българският шампион обаче се опитваше много еднотипно да атакува по крилата, което не доведе до по-сериозни опасности пред вратата на Томаш Вацлик.

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на гостите. Даниел Абало проби и нахлу в наказателното поле, и без да се бави стреля. Стражът на "Базел" обаче със сетни усилия изби в корнер.

В 82-ата минута Жуниор Кайсара изведе на отлична позиция Юнес Хамза, но нападателят не успя да уцели очертанията на вратата.

В 86-ата минута Вандерсон пропусна невероятен шанс да се превърне в герой. Влезлият като резерва състезател изпусна да опъне мрежата от чиста позиция.

В първата минута на продължението Йордан Минев стреля пред наказателното поле, но този път Вацлик не успя да реагира и топката влезе в долния десен ъгъл на вратата му.

Това е първият успех на България в Шампионска лига и с него шансовете на тима значително се увеличиха. В другия мач от групата Реал Мадрид победи Ливърпул с 3:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай