"Лудогорец": Пълен стадион и бием

"Лудогорец": Пълен стадион и бием | StandartNews.com

Хамза се стяга за два гола на реванша в София

"Пълен стадион ще ни помогне да отстраним "Стяуа", имат доста слаби страни". Това призова треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев след загубата 0:1 в Букурещ. Две минути не стигнаха на шампионите, за да се завърнат с по-благоприятен резултат за реванша на 27 август на ст. "Васил Левски" в София. "Играхме добре. Имахме няколко добри нахлувания и пред двете полувремена. Румънците могат да бъдат отстранени. Важното е да имаме достатъчно добра подкрепа от трибуните в София", каза още Дерменджиев.

Оптимист е и Ангел Петричев. "Дай, Боже, да ни тръгне играта. В първия момент почувствах разочарование, но когато помислих трезво, си казах: можем да ги отстраним. Нищо не е загубено, гледаме напред и с надежда", коментира изпълнителният директор. "Трябва само малко да си повярваме и ще видите друго лице в реванша", допълни Петричев.

"Не са толкова страшни!", констатира и вратарят Владимир Стоянов, който хвана дузпа в 34-ата минута. "Това си е усет, докато голът им е чист късмет. През първото полувреме бяхме малко сковани и припрени. После се отпуснахме и нещата започнаха да се получават. Така ще бъде и в София. Ще играем без напрежение, ще бъдем агресивни от първата минута и с подкрепата на хората ще победим", категоричен бе националът.

Юнес Хамза обяви, че си е запазил головете за реванша. "В този мач не вкарах, но нищо не ми пречи да го направя в София. Трябва да бъдем концентрирани. Можем да им вкараме два и да ги отстраним. Нямаха чак толкова много атаки. Стояхме добре на терена, но по принцип правим доста повече положения пред вратата на противника", заяви тунизиецът. "Започнахме добре, но трябваше да бъдем още малко по-уверени. Този мач бе специален, не само за мен, а за отбора като цяло. Единственото, което ни липсваше, е един гол, но пак казвам - в София ще бъде друго", допълни нападателят. Той заяви отново, че е направил правилен избор, като е предпочел "Лудогорец" пред "Стяуа".

Слаби са отзад, отсече Дяков

Капитанът на "Лудогорец" Светльо Дяков откри ахилесовата пета на "Стяуа". "Защитата им е слаба и трябва там да ги ударим", коментира халфът след мача в Букурещ. "Голът в края ни пречупи, трябва да бъдем по-агресивни в атака. Може би играхме за 0:0, което ни изигра лоша шега. Притеснение не е имало. В реванша ще играем по-атакуващо", обеща Дяков. "Направихме много грешки. Трудно се играе тук", добави капитанът.

Крилото Мишо Александров заяви, че го е яд от изпуснатия шанс. "Стояхме добре, докато не ни вкараха гол. Това положение е единственото, с което "Стяуа" ни надигра. Трябваше да си тръгнем с хикс. В тези турнирни мачове трябва да си концентриран на 200%", допълни Мишо. Бившият играч на "Динамо" Б Козмин Моци пък вярва, че на реванша в София с помощта на българските фенове, тимът ще бие "Стяуа". "Загубите винаги болят, без значение колко големи са те. Мачът в България ще е различен", закани се Моци, който не пропусна да отвърне на агитката на "Стяуа", която ги заля с псувни.

Босът на румънците остава зад решетките


Собственикът на "Стяуа" Джиджи Бекали ще остане в затвора. В сряда съдът в Румъния отхвърли обжалването на присъдата от 3,5 г. Бекали бе опандизен заради корупционни замени на парцели с военното министерство и уреждане на мачове. Джиджи Бекали се опита да избяга от Румъния в деня, когато бе произнесена присъдата, но бе заловен на летището. Бекали имал намерение да отлети за Израел. Босът вече отправи няколко молби до съда с различни мотиви, в които настояваше да бъде освободен от затвора. Последната бе, че искал да запише висше образование. Номерът му обаче не мина. Преди това Бекали обяви, че сънува кошмари заради трагичен инцидент. Според местното издание "Канкан" 30-годишен мъж се е обесил в килия близка до тази на Джиджи. Босът на "Стяуа" е видял всичко и е изпаднал в шок в понеделник вечер. Свидетел на случката станал и племенникът на Джиджи - Кристи Борча. Двамата се развикали за помощ, но пазачите не се появили. Те заварили ужасяващата ситуация чак в полунощ.

Изпотихте ме, каза премиерът Понта

Премиерът на Румъния Виктор Понта изгледа на живо мачът на "Стяуа" срещу "Лудогорец". Той бе със сина си Андреа на трибуните на "Арена Национал" и подкрепяше любимците си докрай. След мача той похвали българския отбор като заяви: "Изпотихте ме! Радващото е, че "Стяуа" спечели и взе аванс. Пожелавам успех на отбора в София. Сигурен съм, че ще се класираме за групите на Шампионската лига", обяви Понта, който е шампион за юноши по баскетбол с румънските "армейците". Той няма да присъства на реванша, тъй като по това време е на посещение в Молдова.

Треньорът Константин Гълка също похвали българите. "Те са много добър отбор, но ние сме по-добри. Не дадохме на Хамза и Марселиньо да покажат какво могат, защото стилът ни е такъв. Не даваме на съперника да диша. Чипчиу ще ни липсва за реванша в София, но аз нямам само 11 играчи, а цял отбор. Знаех през цялото време, че той ще вкара гол, макар и след изпуснатата дузпа да чух подмятания от трибуните да го сменя", сподели Гълка.

Халфът на румънците Лучиан Санмартеан пък добави, че отборът вече е с единия крак в групите на Шампионската лига. "Напрежението беше голямо, а залогът - огромен. Не ни беше лесно, но феновете създадоха прекрасна атмосфера и това ни помогна", каза той след мача. "Не ме интересува дали съм играл най-добре от всички, защото на първо място е отборът. Трябва да постигнем заедно нашите цели", добави Сaнмертeaн.

Реакции

Нищо не се знае още
Върджил Мисиджан, "Лудогорец"

Когато те атакуват, го правят с много футболисти. Когато ги пресираш - бъркат. Трябва много скорост. Никой не знае кой ще продължи. Те изиграха добър мач като домакини, но на реванша няма да имат тяхната публика.

Резултатът не е толкова лош

Георги Терзиев, "Лудогорец"

Жалко. Ако беше 0:0, щеше да е по-добре. Но и 0:1 е добре. Мисля, че с подкрепата, която ще получим в София, ще може да обърнем. Започнахме плахо.

Какъв е този Моци?
Александру Чипчиу, "Стяуа"

Козмин Моци? Той не ме интересува. Аз дори не го познавам. След този мач съвсем не изпитвам уважение към него заради няколко ситуации. Плюс това, той е бивш играч на "Динамо" Букурещ. Пропуснах дузпата и не ми беше леко, но това са моментите, в които психиката на всеки един футболист е подложена на огромно изпитание. Когато видях физиономиите на моите съотборници в съблекалнята на полувремето - си казах, че трябва да се реванширам. И успях! Няма да играя на реванша, защото получих жълт картон и ужасно съжалявам.

ШЛ, плейофи, Първа среща

"Стяуа" - "Лудогорец" 1:0

ст. "Арена Национал", 35 000 зрители

"Стяуа": 24. Арлаускис, 14. Латовлевич, 33. Варела, 4. Шукала, 2. Ръпа, 18. Санмартеан (90 - 8. Филип), 7. Чипчиу, 12. Станчу (56 - 28. Кешеру), 21. Бреевелд, 11. Препелица-к, 77. Попа (82 - 9. Янку)
Треньор: Константин Гълка

"Лудогорец": 21. Стоянов, 80. Кайсара, 27. Моци, 55. Терзиев, 25. Минев, 23. Златински (49 - 8. Ешпиньо), 18. Дяков-к, 93. Мисиджан, 7. М. Александров, 99. Хамза, 84. Марселиньо (84 - 12. Анисе)
Треньор: Георги Дерменджиев

Голмайстор: Чипчиу 88
Жълти картони: Чипчиу; Кайсара, Хамза
Съдия: Феликс Брих (Гер)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай