"Лудогорец": Без страх

"Лудогорец": Без страх | StandartNews.com

И равенство на "Анфийлд" влиза в сметките, призна капитанът на "орлите"

Вратар с две тренировки ще пази срещу "Ливърпул" след драма

Вратарският пост е най-големият проблем пред треньора на "Лудогорец" Георги Дерменджиев преди гостуването на "Ливърпул". Мачът от групите на Шампионската лига е утре вечер от 21,45 ч. Титулярът Владислав Стоянов е наказан, а заместникът му Иван Чворович - контузен. Българите привлякоха национала на Канада Милан Борян. Жълтата му карта пристигна днес и той беше картотекиран буквално часове преди мача. На самолета за Острова за всеки случай се качи Георги Аргилашки, а като резерва ще бъде записан младият Емил Господинов.

"Новият (б.р. Борян) има само две-три тренировки с нас. Иначе не ни е страх от "Ливърпул". Има респект, което е нормално, но не заминаваме като обречени. Наясно съм със състава, но поради ясни причини, ще го обявя непосредствено преди мача", каза Дерменджиев.

"Тръгваме без страх и притеснение", обяви изп. директор Ангел Петричев. "Знаем къде отиваме. Имаме респект към съперника заради неговата история, агресивната трансферна политика и футбола, който демонстрира, но това не трябва да ни стряска", добави той. "Не се притесняваме от екзалтираната публика на "Анфийлд", защото няма да играем за първи път пред пълен стадион. Два пъти сме гостували на "Партизан". Надявам се, че с малко повече късмет ще стигнем до благоприятен резултат", обясни Петричев.

Капитанът на "орлите" Светослав Дяков беше категоричен, че тимът не е обречен срещу английския гранд. "Отиваме за победа, но и равен влиза в сметките ни. Всяка точка ще е добре за нас. Не ни е страх от нищо. Все пак започваме 11 на 11 на терена и всичко може да се случи. Загубата на "Ливърпул" от "Астън Вила" не ни заблуждава, тъй като според мен имаше сериозно подценяване от тяхна страна и това няма да се случи срещу нас", каза Дяков.

Бранителят Александър Барт отпадна от групата на "Лудогорец" поради контузия. Георги Терзиев все още не е възстановен напълно и е под въпрос. Бранителят пропусна и последния двубой срещу Ботев (Пд). Така Георги Дерменджиев остава с двама напълно здрави централни защитници - Козмин Моци и Александър Александров. Левият бек и най-скъпа покупка Браян Ангуло също е не е сигурен за мача.

Официално: €8,6 млн. за "орлите" от УЕФА

Ден преди старта на груповата фаза в Шампионската лига от УЕФА разкриха официално разпределението на средствата за сезона. От него стана ясно, че българският първенец Лудогорец ще получи гарантирани най-малко 8,6 млн. евро за дебютното си участие. Към тези пари нашите могат да добавят и още. Бонусът за победа в групите е 1 млн. евро, а равенството носи 500 хил. Премията за класиране на осминафиналите е още 3,5 млн евро. Приходите от билети също отиват за "Лудогорец", като съвсем малък е процентът на отчисленията към евроцентралата.

УЕФА очаква общо приходи за този сезон в размер на около 1,34 млрд евро, в това число и от квалификациите. Общо 910,5 млн. ще бъдат раздадени на 32-а клуба в групите. От тях 500,7 млн. са отделени за фиксирани плащания, а допълнителните бонуси от телевизионни и рекламни права (маркет пул) са в размер от 409,6 млн. Победителят в Шампионската лига пък има гарантирани 37,4 млн. без бонусите от тв права. През миналия сезон шампионът "Реал" М заработи общо 57,4 млн. евро.
Иначе "Лудогорец" обявиха, че са продали 1600 билети на български привърженици, които ще подкрепят тима тази вечер на "Анфийлд". 400 от феновете идват от България. Останалите билети пък са купени от нашенци, живеещи и работещи във Великобритания.

Домусчиев: Готвех бюджет от €20 000

Шефът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев говори пред "BBC" преди мача с "Ливърпул". Той заяви, че когато е поел отбора, не е очаквал той да стигне толкова бързо до групите на Шампионската лига. "Това започна като социален проект. Разград е малък и просто искахме да помогнем на отбора. Бяхме готови да даваме само по 20 - 30 000 хил. евро, когато тимът играе още с аматьорите. Но след като видяхме ентусиазма на феновете и силните резултати, решихме да станем собственици", добави Домусчиев. Иначе английските медии се измайтапиха с "Лудогорец" преди мача с "Ливърпул". В превюто си за двубоя авторитетният "Дейли Мейл" написа: "Звездите на "Ливърпул" тренират усмихнати преди мача с "Лудогорец" (които, между другото са от България)". Материалът дори бе качен като водеща новина на сайта.

Роджърс сравни нашите с "Реал"

Българите не могат да ми вкарат никога, хвали се вратар

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс се изказа с уважение към българския шампион "Лудогорец" преди утрешния мач. "Ще се отнесем със същото уважения към "Лудогорец", както и към "Реал" М", обяви той. "Мачът ще бъде много труден за нас. Съперникът ни е топ отборът в България. Наблюдавахме ги и задълбочено проучвахме и анализирахме начина, по който играят - та са тим, който иска да атакува и да свърши добре работата си на терена. По-важно е обаче как ще играем ние. Трябва да се справим много по-добре в дефанзивен план, защото представянето ни през уикенда бе много разочароващо. Много е важно, ако не успеем да стигнем до ранен гол, да знаем как да не допуснем такъв, да продължаваме да атакуваме и да открием начин как да намерим пролуки. "Лудогорец" привлече нов вратар миналата вечер. Ние обаче работим и сме подготвени - знаем кой може да играе срещу нас", добави Роджърс.

В същото време вратарят на "Ливърпул" Симон Миноле показа високо самочувствие преди двубоя с "Лудогорец". Стражът са закани, че отборът ще изкара гнева си върху българите заради загубата от "Астън Вила" през уикенда. "Много съм щастлив, че ще играя в Шампионската лига. Но съм малко ядосан, заради поражението на "Вила". Целият отбор е ядосан и ще си го изкара на "Лудогорец". Научихме, че българите изобщо не са слаб отбор. Но ние сме много по-опитни и със самочувствие", каза Миноле, който ще пази тази вечер на "Анфийлд". "Мисля, че ако не се получат някакви фрапантни греши, българите няма как да ни вкарат гол. Разучихме ги добре, но те все още са непонятен отбор за нас. Все пак - не виждам как могат да ни изненадат", обяви още Миноле.

Стига революции, ядоса се Карлето

Треньорът на "Реал" М Карло Анчелоти заяви, че е крайно разочарован от поведението на феновете при загубата от "Атлетико" през уикенда. "Започваме защита на титлата в Шампионската лига. Като ни освиркват - феновете на помагат. Само до преди няколко седмици ни боготворяха, а сега? Получиха се два слаби мача и вече сме лошите. Стига с тези революции. Не е нормално", ядоса се Анчелоти. Той каза, че няма да прави промени в състава на "белите" за двубоя с "Базел" от групата на "Лудогорец". "Футболистите, които имам, са напълно достатъчни. Те правят всичко, за да радват феновете. И в повечето случаи успяват", припомни Анчелоти. Той коментира и темата с вратарския пост. "Разбирам, че има много фенове на Касияс, но и много негови врагове. Миналата година коментирах това. Сега обаче няма да го правя. Ще видите кой ще пази и не искам да ме питате защо", размаха пръст Анчелоти.

Бременна тормози Супер Марио

Ден преди мача с "Лудогорец" звездата на "Ливърпул" Марио Балотели успя да се забърка в поредната любовна история. Бившето му гадже Фани Негуеша хвърли бомбата в социалните мрежи. Тя пусна снимка на тялото си и написа под нея: "Изглеждам ли бременна?". Красивата белгийка започна да излиза с Балотели след раздялата му с бременната Рафаела Фико, от която е първото дете на футболиста. На снимката на Негуеша не личи уголемен корем, но е възможно питането на белгийката да тормози Балотели, който онзи ден прекара една нощ с фризьорка от Ливърпул.

Вести

Облачно време посрещна

футболистите на "Лудогорец" в Англия, температурата в Ливърпул бе 16 градуса. Делегацията на шампионите бе около 150 души като в това число се включваха мъжкият отбор, младежкият отбор, персоналът на клуба и привърженици.

Прехласнаха се по Козмин Моци

и в Англия. Медиите на Острова припомниха великият мач на "орлите" срещу "Стяуа", които именно прати българите в групите на Шампионската лига. "BBC" дори потърси за коментар героя Козмин Моци. "Когато се прибрах в съблекалнята, на телефона си имах 60 пропуснати повиквания и 40 SMS-а", разкрива Моци за онзи мач. Повечето английски медии предупреждават, че "червените" трябва да внимават още с Роман Безяк и с Върджил Мисиджан.

Похвалиха Георги Терзиев

в специален материал на УЕФА. Европейската футболна централа определи бранителя на "Лудогорец" като най-интересния и обещаващ млад играч на тима. Според УЕФА роденият в Сливен 22-годишен Георги Терзиев прави впечатление със стабилната си игра. "Централният защитник на българския шампион израства с всеки изминал двубой. Справи се отлично в двата мача със Стяуа, учи се от Козмин Моци и прави все по-добър тандем с румънеца", пише в очерка на европейската футболна централа.

Стартираме с 3 точки в групата

заяви хърватският бранител на "Ливърпул" Деян Ловрен. "За всеки е голямо удоволствие да играе при завръщането в турнира след пет години пауза", допълни зравенякът, който се прочу на Мондиала с голото си дупе и измислената дузпа срещу бразилеца Фред, "Групата ни никак не е лесна, но аз съм сигурен, че можем да я прескочим, като за целта най-важен е стартът. Спечелим ли три точки, после ще ни стане много по-лесно", допълни Ловрен.

Балотели ще вкара първи

на "Анфийлд" срещу "Лудогорец", прогнозира един от водещите букмейкъри на Острова "Paddy Power". Коефициентът италианецът да открие резултата срещу шампионите ни е 4,00, следва Рики Ламбърт с 5,00. Успехът на домакините е оценен на 1,22, равният на 6,50, а залози за евентуално победа на българите се приемат при 12,00.

Стига революции

ядоса се треньорът на "Реал" М Карло Анчелоти. "Започваме защита на титлата в Шампионската лига. Като ни освиркват - феновете на помагат. Само до преди няколко седмици ни боготворяха, а сега? Получиха се два слаби мача и вече сме лошите. Стига с тези революции. Не е нормално", ядоса се Анчелоти. Той каза, че няма да прави промени в състава на "белите" за двубоя с "Базел".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай