"Ливорно" се моли на Гълъбинов да остане

"Ливорно" се моли на Гълъбинов да остане | StandartNews.com

Чочев се уреди с уикенд в Тренто

Андрей Гълъбинов отказва да поднови договора си с "Ливорно", съобщава италианският "Кориеро дело Спорт". Информацията се появява само няколко дни след като от управата обявиха, че са постигнали споразумение с българския национал.

Според изданието нападателят не желае да води преговори с ръководството. Клубът иска да преподпише с Гълъбинов, Диониси и Силигарди. И тримата са обвързани с "Ливорно" до лятото на 2015 г. Проблемът при последните двама са високите им финансови претенции. Диониси иска 350 000 евро на сезон, а Силигарди 400 000. Българинът явно крои планове да смени отбора или да изчака да види дали ще се разчита на него в първенството. Миналия сезон Гълъбинов изкара под наем в тима от серия "Б" "Авелино". Там той вкара 15 гола, а отборът му завърши на 11-о място.
В петък вечерта Андрей се разписа за "Ливорно" при победата с 2:0 срещу френския "Газелек Аячо" в контрола.

Българинът откри резултата в 26-ата мин, възползвайки се от центриране на Марко Москати. По-късно Гълъбинов асистира на Москати за втория гол в срещата. Нашето момче започна титуляр и беше заменен малко преди края.

Новото попълнине на "Палермо" Ивайло Чочев се уреди със свободен уикенд в Тренто. В петък отборът се прибра от лагер в Австрия и играчите бяха разпуснати. Българският национал и още четирима негови съотборници директно се качиха в Алпите, където от утре "Палермо" е на подготовка. Новаците в отбора още не са се устроили в Палермо и беше решено да пътуват за Тренто по-рано. Планинският курорт е един от най-баровските в Италия. Треньорът Джудзепе Якини говори за новите в отбора пред местните медии. "Чочев? На този етап е нормално да чувства умора. Период, в който тя се натрупва, тежест в краката, но той е умен младеж и вече започва да говори по малко на италиански. Играчът е технически надарен, ще ни е от полза", коментира специалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай