"Ливърпул" ни свали шапка (ОБЗОР)

"Ливърпул" ни свали шапка (ОБЗОР) | StandartNews.com

Господ го върна за "Стяуа", отчита Георги Домусчиев

Болката ни е, че загубихме в края. Това, което ни даде Господ срещу "Стяуа", ни го взе с "Ливърпул" вчера, каза единият от шефовете на "Лудогорец" Георги Домусчиев ден след дебютният мач на "Лудогорец" в Шампионската лига. "Орлите" паднаха злощастно 1:2 на "Анфийлд". Тимът вече виждаше първата точка за български отбор в групите на турнира на богатите, след като Дани Абало изравни в 90-ата мин. Секунди след това обаче груба грешка на Сашо Александров и новия вратар Борян доведе до спорна дузпа за "червените". Джерард я вкара, с което вдигна на крака известната трибуна КОП. "Противоречиви чувства имаме. Отборът игра на ниво, показахме качествен футбол, в големи части от мача стояхме добре на терена. Показа своя стил на игра. Всички ни бяха отписали, в крайна сметка показахме една мъжка игра, един европейски футбол", добави Георги Домусчиев. "Срещнахме се с всичките ръководители на "Ливърпул", и с Кени Далглиш. Те имат 250 млн. паунда бюджет. На терена показахме, че разликата не е толкова голяма. Получихме адмирации от шефовете на "Ливърпул". Бяха позитивни и добронамерени към нас, не само от ръководството, но и от привържениците. Искам да благодаря на феновете от България, които направиха уникална атмосферата на "Анфийлд". Беше нещо невиждано", допълни той. Той похвали и вратаря Борян, въпреки грешката му за дузпата. "Показахме, че сме професионален футболен клуб", добави Домусчиев. "Български отбор нямаше гол като гост, вече имаме и това е постижение", завърши той.

"Ливърпул" са уникални джентълмени", обяви пред "Стандарт" изп. директор Ангел Петричев. "Посрещането и изпращането беше уникално. Говорим за съвсем друг свят. Не случайно "Ливърпул" е един от най-големите отбори в историята на футбола", добави той. "За Кайсара питат отдавна. Той прави поредица от добри мачове. Конкретно в "Ливърпул" го хвалеха, но за мен интерес е когато има конкретна оферта, засега няма, но съм сигурен, че съвсем скоро ще пристигне", каза още Петричев. Шефът разкри, че купон след мача не е имало защото в клуба не смятат резултата за успех. "Шефовете са доволни от играта. На мнение са, че каквото Господ ни даде срещу "Стяуа", си го взе срещу "Ливърпул"", каза и Петричев.

Треньорът Георги Дерменджиев бе доволен въпреки загубата. "Не искам да използвам думата равен с равен. Знаете какъв е бюджетът на "Ливърпул". Искам да поздравя момчетата за играта тук 93 минути. Съжалявам най-вече за тях. Играха смело, комбинативно. Не оставихме шансове за нападателите на "Ливърпул", каза Дерменджиев. "Ние вдигаме класата. Хората могат да повярват на "Лудогорец". Ситуацията с дузпата бе далеч от мен и не мога да я коментирам", допълни той. Дерменджиев коментира и предстоящия мач с "Реал" М на 1 октомври на ст. "Васил Левски". "Те са още по-велик отбор. Ще играем срещу светилата на Европа и света", завърши Дерменджиев. В другия мач от нашата група на същата дата "Базел" е домакин на "Ливърпул".

Инвалидът е брат на треньора

Хавиер Рамос. Става въпрос за момчето, което Дани Абало поздрави, след като отбеляза хладнокръвно изравнителното попадение за "Лудогорец" срещу "Ливърпул" на "Анфийлд". В 90-ата мин, испанецът отиде и прегърна момче в количка. Оказа се че той е роднина на концеционния треньор на "орлите" Хави, чиято фамилия беше на стадиона да подкрепя българите.

Постъпката на Абало впечатли и медиите в Англия. "Той показа какво трябва да е отношението на хората, какво означава човечността", пишат на Острова.

Сънародниците му в Испания се скъсаха да хвалят Абало. Авторитетните "Марка" и "Ас" отбелязват изравнителният му гол като "страхотен и добре премислен".

Роджърс чака 60 000 в София

Българите ще затруднят всички в групата, сигурен е мениджърът

Мениджърът на "Ливърпул" Брендън Роджърс засипа с похвали "Лудогорец" след драмата на "Анфийлд". "Имат някои много технични и бързи футболисти за контраатака. Като цяло действат много бързо. На мача в София ще има 60 000 зрители на трибуните. Няма да са лесни двубоите там - нито за нас, нито за когото и да било", сподели Роджърс, нищо че "Васил Левски" побира 42 000 зрители. "Българският тим ще е тежък опонент за всички в тази група. Видяхте сами от първите минути на мача, че могат да създават проблеми на съперника си. "Лудогорец" се представи технически много добре. Те са отбор, който не губи мачове. Преди тази среща бяха в серия от седем мача без загуба. "Орлите" са шампион на своята страна", каза Роджърс. "В момента все още сме далеч от нивото, на което трябва да бъдем. Предстои ни още много работа", добави той. Двамата голмайстори за "Ливърпул" Марио Балотели и Стивън Джерард благодариха заедно на феновете за подкрепата. Те си пуснаха селфи, на което се сочат взаимно. Под него пишеше: "Да, добър старт, момчета! Благодаря на феновете! ВИЕ БЯХТЕ НЕВЕРОЯТНИ". На сутринта след двубоя Бало бе в страхотно настроение. Той написа в "Туитър": "Добро утро Ливърпул! Страхотна утрин. Днес е нов ден. Не ни пука за миналото, гледаме в бъдещето".

Хърватският защитник на "Ливърпул" Деян Ловрен пък разпусна с тенис на маса. Бранителят се събра с приятели преди тренировка и направиха двойки. "Много обичам да играя и тенис. Но заради здравите тренировки рядко ми остава време за подобни начинания", заяви Ловрен. Той определи Марио Балотели като играч на мача срещу "Лудогорец". Ловрен разкри, че упражнява специален начин, по който да изрази радостта си след гол. "Бях готов да го направя, ако бях вкарал срещу "Лудогорец". За съжаление не стана. Няма да разказвам какъв е той. Ще видите, като успея да реализирам", добави Ловрен.

От дете мечтая за това, обяви капитанът

От дете мечтая за такива мачове, усещането е уникално в такава атмосфера, обяви капитанът на "Лудогорец" Светльо Дяков след двубоя на "Анфийлд". "Неприятно е, че загубихме така. Както срещу "Стяуа" победихме в края, така днес паднахме. Ние сме в тази Шампионска лига, за да се учим. Надявам се срещу "Реал" М да се раздадем все така", започна Дяков. "Преди година и половина не сме и мислили, че може да играем тук. Наистина е великолепно. Постига се с труд", добави Дяков. Защитникът Козмин Моци умираше от яд след двубоя. "Реалният резултат беше равенството, но оставаха три минути и го изпуснахме. Страхотно е да чуеш химна тук, но ние дойдохме да си покажем играта", заяви Моци. Атакуващият халф Марселиньо заяви, че е щастлив въпреки поражението. "Това е Шампионската лига. Всеки мечтае да играе тук. Ще се опитаме да спечелим в следващите мачове", допълни Марселиньо.

Кайсара зашемети ОСтрова

Суперспецовете на "Скай Спортс" се шашнаха от изявите на десния бек на "Лудогорец" Жуниор Кайсара. Бразилецът единствен заслужи оценка 9 и бе избран за играч на мача. От нашите 8-ца получи Марселиньо. В състава на "Ливърпул" като най-полезни бяха определени Джордан Хендерсън и Стивън Джерард.

Английският "Мирър" пък даде по-високи оценки на играчите на "Лудогорец", отколкото на "червените". Все пак изданието избра за играч на двубоя Хендерсън, който бе оценен с 8. Симон Миньоле, Деян Ловрен и Стивън Джерард получиха 7-ци. Всички останали от състава на Брендън Роджърс са с 6. От "Лудогорец" със 7-ци са оценени цели 5 играчи - вратарят Борян, Кайсара, Абел Анисе, Светослав Дяков и Марселиньо.

Нямаше никаква дузпа

закле се вратарят на "Лудогорец" Милан Борян. "Не извърших фаул. Не съм го докоснал изобщо. Вижда се на камерата", обяви канадският национал. "Мисля, че играхме отлично. Представихме се много добре. Трябва да вдигнем глава. Гледаме напред. Показахме, че не се плашим нито от "Ливърпул", нито от никой. От два дни съм в "Лудогорец". Чувствам се още тежко", каза още Милан Борян.

Не заслужавахме да загубим

обяви халфът Михаил Александров. "Имахме своите шансове, но ги изпуснахме. Дузпата ни съкруши по жесток начин. Имаме поне още пет мача в Европа, тепърва ще научаваме какво е в Шампионската лига. Мислех, че "Ливърпул" са много класи над нас, но опровергахме всички. Лично аз вярвам повече в себе си след този двубой. След като сме направили резултата 1:1 в 90-та минута, значи сме се представили достойно", сподели още Александров. "Реал" М е най-великият отбор на света и трябва да подходим с нужния респект към тях. Но няма да се предадем предварително. Рано е да правим сметки", сподели още той.

Има какво да научим

от този мач, обяви капитана на "Ливръпул" Стивън Джерард. "Справихме се добре, но нищо повече. Ако спечелим в Базел, това ще ни постави в добра позиция, но трябва да играем по-добре", добави той. "Облекчени сме. Беше много важно да започнем турнира със максималния брой точки", каза още английският национал. Той коментира и представянето на Марио Балотели "Смятам, че това е първият от много голове, които ще вкара", каза Джерард.

Падна ми камък от сърцето

обяви халфът на "Ливърпул" Джордън Хендерсън. "Първото чувство, което усещам след тази победа, е на облекчение. Изглеждаше, че няма да спечелим, което щеше да бъде разочароващ старт. Съперникът ни изненада и можеше да не стигнем до победата. Все пак съм доволен, че това се случи. "Лудогорец" игра много добре. Задържаше повече топката и не ни позволяваше да разгърнем нашите атаки. Получи се тежък мач за нас и най-важното е, че победихме", завърши Джордън Хендерсън.

Морено похвали Балотели

за гола му срещу "Лудогорец". "Марио е стархотен физически. Той може да задържа топката, когато сме под напрежение и да ни дава предимство в наказателното поле. За съперника е трудно, когато се защитава срещу него. Щастлив съм, че вкара. Продължаваме!", обяви испанския защитник Алберто Морено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай