"Ливърпул" мина през "Суонзи" и се доближи до топ 4

"Ливърпул" мина през "Суонзи" и се доближи до топ 4 | StandartNews.com

Отборът на "Ливърпул" продължава да впечатлява след идването на германския специалист Юрген Клоп. "Мърсисайдци" записаха минимална победа с 1:0 на своя "Анфийлд" срещу силния тим на "Суонзи", като по този начин се доближиха само на четири точки от заветното 4-то място, което дава право на участие в Шампионска лига. Това беше първата победа на Клоп на "Анфийлд" във Висшата лига откакто пое тима.

Възпитаниците на Клоп изиграха едно от най-силните си първи полувремена през този сезон, а само късметът ги лиши от преднина на почивката. Единственото попадение в двубоя вкара Джеймс Милнър след категорично изпълнена дузпа, спечелена от Джордан Айб, който центрира, но топката се отби в ръката на противников защитник. Милнър беше безкомпромисен и реализира.

Така "червените" имат в актива си 23 точки, а следващият кръг играят срещу намиращия се в сериозна криза тим на "Нюкасъл".

"Лебедите" пък се намират в коренно различно положение. Те са на 4 точки от зоната на изпадащите след днешната загуба, като събират 14 точки след 14 изиграни мача. Следващият им съперник е предвожданият от невероятния нападател Джейми Варди отбор на "Лестър", който е втори във временното подреждане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай