Ливърпул мечтае за титлата в Англия

Ливърпул мечтае за титлата в Англия | StandartNews.com

Ливърпул поведе с пет точки преднина на върха на Висшата лига в Англия, след трудно извоюваната победа над Норич.

Луис Суарес за пореден път наказа любимия си опонент в елита. Въпреки това отборът на Брендън Роджърс трябваше доста да се поизмъчи, за да задържи преднината си, тъй като домакините преследваха оцеляването си в Премиършип с всички сили. Гари Хуупър и Робърт Снодграс бяха точни за „канарчетата", но решителен пропуск в края направи Рики ван Волфсвинкел.

Двубоят стартира с фантастичен гол на Рахийм Стърлинг. Филипе Коутиньо предостави топката на английския национал пред дъгата, с рязък спринт той си отвори коридор за стрелба и изстреля истински снаряд, който влетя по атрактивен начин в горния ляв ъгъл на Джон Руди – 0:1.

"Канарчетата" изглеждаха доста объркани и в 10-ата минута Коутиньо изведе по чудесен начин Джо Алън отдясно в наказателното поле, но вратарят с чудесна реакция отрази тежкия изстрел на халфа.

Секунди по-късно резултатът набъбна в полза на гостите. Стърлинг получи пространство отляво стигна до наказателното поле и като на шега пусна упоредно по тревата към Луис Суарес, а уругваецът от 7-8 метра с десния крак плъзна кълбото до лявата греда – 0:2.

Най-доброто положение за Норич до почивката дойде в 17-ата минута, когато центриране отляво доведе до разбъркване пред вратата на Симон Миньоле. Там Майкъл Търнър с глава свали към Гари Хуупър, но ударът на нападателя от границата на вратарското поле бе блокиран от Алън.

Доста изненадващо след бързите попадения Ливърпул предостави инициативата на противника и постепенно играчите на Нийл Адамс трупаха увереност. В началото на втората част Стърлинг имаше добър шанс да пресече устрема им, но шутът му от границата на пеналта прелетя малко над гредата.

Инатът на играчите в жълти екипи даде резултат в 54-ата минута, когато Миньоле не се ориентира добре при центриране отдясно и бе изпреварен от Брадли Джонсън, който някак отклони с глава към Хуупър и за бившият играч на Селтик не бе трудно да намали на празна врата – 1:2.

В 60-ата минута Ливърпул пропиля изгодна възможност да възстанови аванса си от 2 гола след брилянтни индивидуални действия на Суарес. Уругваецът излъга двама души в пеналта и стреля към долния десен ъгъл, ала топката прелетя на сантиметри в аут.

120 секунди по-късно „червените" все пак стигнаха до трети гол. Брадли Джонсън сбърка фатално около централния кръг и пробяга почти половината терен, преди да шутира към вратата. Кълбото рикошира в бранител и придоби неспасяема за Руди парабола – 1:3.

Ливърпул обаче отново избра да се прибере в защита и в 77-ата минута разликата отново стана само един гол в тяхна полза. Мартин Олсон центрира отляво, а Робърт Снодграс надскочи Джон Фланаган и с глава стреля безпощадно до лявата греда.

Шест минути по-късно резервата Рики ван Волфсвинкел бе на косъм от изравняването, след като бе оставен непокрит пред вратарското поле, но насочи изстрела си право в тялото на Миньоле. Белгиецът успя да закове топката пред голлинията.

В третата минута на добавеното време Луис Суарес можеше да реши всичко, след като се вряза мощно в наказателното поле, ала вместо да стреля, подаде към намиращия се вляво Лукас Лейва, а Джон Руди отрази двата последвали изстрела на бразилеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай