Лъвовете излизат подготвени срещу Малта, гонят 9 точки

Лъвовете излизат подготвени срещу Малта, гонят 9 точки | StandartNews.com

Валета. Тази вечер от 21 часа България играе срещу Малта като гост в квалификационен мач от група „В" за Мондиал 2014. Момчетата на Любо Пенев държат съдбата си в свои ръце и нямат право на грешки – тимът трябва да вземе максималния брой точки от оставащите срещи до края на световните квалификации. Целта пред състава е второто място в групата.

„Емоционално състоянието на отбора е отлично, подготвени са да направят добър мач. Наясно сме, че оттук-нататък не трябва да има пропуск, за да сумираме 9 точки и да сме сред 8-те отбора, класиращи се за бараж", сподели Любо Пенев в Малта.

България е фаворит в мача – Малта заема последната позиция в нашата квалификационна група със скромните 3 точки и изгуби всякакви шансове за класиране на Световното, освен това категоричната победа с 6:0 в първия мач в София дава допълнително самочувствие на „лъвовете" ни.

„Не мисля, че това 6:0 от София има общо с мача, който предстои. Този резултат няма да повлияе на футболистите ни за мача утре. Най-важното – не трябва да има отпускане, в това ще започна и тазвечершната тренировка", коментира обаче Пенев.

„Малта е сериозен отбор с добри страни. Ясно е, че няма да играят като Италия, ще действат по-затворено, но са много силни на контраатака. Едната точка с Италия нямаше да ни свърши работа. На нас ни трябваха трите точки от този мач. Едно равенство щеше да е по-скоро за самочувствие на нашия отбор. За мача утре на теория сигурно сме фаворит, но аз искам на практика да покажем, че сме по-добри и да си заслужим трите точки. За съперниците ни следващите три мача са решаващи. Всички отбори, с които играем са много сериозни. Чехия може би няма да успее да се пребори за второто място, но това не означава, че не е сериозен отбор. Нека първо да вземем трите точки срещу Малта", сподели още Любо Пенев.

Очаква се на 18-хилядния стадион "Та Кали" българският тим да има три промени в сравнение със състава, който падна от Италия преди дни. Пенев разкри, че Георги Илиев вече е напълно възстановен и ще тренира наравно с останалите. Йордан Минев също ще се готви с основната група, въпреки че има леки болки в гърба.

Така вероятният състав би изглеждал, както следва:
Николай Михайлов, Радослав Димитров, Николай Бодуров, Иван Иванов, Веселин Минев, Георги Миланов, Владимир Гаджев, Светослав Дяков, Тодор Неделев, Ивелин Попов, Емил Гъргоров или Александър Тонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай