Ксенофобски скандал разтресе Копа Америка

Ксенофобски скандал разтресе Копа Америка | StandartNews.com

Фенове на Чили и Аржентина се псуват преди финал

Пореден скандал избухна в тазгодишното издание на Копа Америка. Инчасите на Чили и Аржентина се захапаха здраво с псувни преди финала между двата тима в събота. Напрежението избухна още на 1/2 финала между "албиселесте" и Парагвай, която завърши с впечатляващото 6:1 в полза на Лео Меси и компания.

Две попадения за победителите заби Анхел Ди Мария, а по едно вкараха Рохо, Пасторе, Агуеро и Игуаин, а Лукас Бариос се разписа за "гуараните". На стадиона в Консепсион присъстваха множество чилийски привърженици, които вместо да се насладят на шоуто, бяха дошли да провокират аржентинските запалянковци. Драмата започна още в загрявката преди началото на мача, когато привържениците на "Ла роха" скандираха: "Който не скача е аржентински п......т". Отговорът на ултрасите на "гаучосите" не закъсня и те започнаха да пеят песни, че са били предадени от чилийците във войната за Фолкландските острови. Те били предатели, защото застанали на страната на Великобритания. Тези прояви доведоха до шумен отзвук в страната домакин на Копа Америка. Депутат от християндемократичната партия даже призова аржентинските запалянковци да бъдат наказани за ксенофобски прояви. Това само нажежава обстановката допълнително преди финала в турнира, който ще бъде именно между Чили и Аржентина. Срещата ще се играе на 4 юли на националния стадион в столицата Сантяго.

"Ла роха" ще има шанс да спечели първия си трофей в историята. За срещата ще пристигнат хиляди аржентинци и властите се страхуват от кървава баня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай