Кралско посрещане и купон за "Атлетико"

Кралско посрещане и купон за "Атлетико" | StandartNews.com

Стотици фенове, купон и кралско посрещане зарадва играчите на "Атлетико" на летише "Барахас" в Мадрид. Възпитаниците на Диего Симеоне за пореден път разбиха футболното статукво на пух и прах и се класираха за втори финал в Шампионската лига за последните три години.

"Дюшекчиите" елиминираха "Байерн", въпреки че загубиха с 1:2. Испанците триумфираха с 1:0 в първата среща, а попадението на чужд терен се оказа достатъчно приказката им да продължи. Шаби Алонсо откри за баварците, преди Антоан Гризман да изравни. В 74-та мин. Роберт Левандовски оформи крайния резултат.

Двата тима успяха да пропуснат по една дузпа. За немците в грешник се превърна Томас Мюлер през първата част. В последните минути на мача Фернандо Торес също се провали от бялата точка. Колоритният треньор на "Атлетико" Диего Симеоне за пореден път направи истинско шоу край тъчлинията с постоянните си избухвания и емоционални изблици. Кулминацията дойде в 92-та минута, когато ексцентричният спец удари администратора на клуба Педро Пабло Матесанс за забавена смяна.

Помощникът му Херман Бургос пък посвети успеха на всички болни от рак. Бившият вратар премина през Ада, но се пребори с коварната болест. "Аз вече не се страхувам от нищо. Това е просто футбол. Има хора са в много по-тежко житейско състояние. Искам да използвам този момент и да поздравя всички, които се намират болници и страдат там, нека им пренесем нашата енергия", каза Бургос.

Съдията ни ощети, изрева Румениге

Шефът на УС на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге набеди съдията Джунеит Чакър за отпадането от Шампионската лига. "Чувстваме се ощетени. Голът на "Атлетико" бе от засада. Нарушението за дузпата която получиха, бе на метър извън наказателното поле. Делегат на УЕФА ми каза след срещата, че решенията на Чакър са истинска срамота", проплака шефът на германския шампион и добави: "Играхме много добре и заслужавахме да спечелим. Няма от какво да се срамуваме".

Колега се изгаври с Мюлер заради дузпата

Нападателят на "Шалке" Клаас Ян Хунтелаар се изгаври с Томас Мюлер заради пропуснатата дузпа срещу "Атлетико". Холандският нападател използва упреците по свой адрес от треньора на "миньорите", че е толкова зле от бялата точка, че е на нивото на клубния домакин. "Навсякъде е пълно с домакини", написа в "Туитър" след мача Хунтелаар, шегувайки се, че Мюлер не е по-различен от него. "Мисля, че трябваше ние да сме на финал. Във футбола такива неща се случват, и не всеки път най-добрият тим печели", оправда се самият Томас след двубоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай