Костюм забави Конте с 15 минути

Костюм забави Конте с 15 минути | StandartNews.com

Антонио Конте бе представен официално като нов селекционер на Италия днес на брифинг в петзвездния хотел "Парко деи Принчипи" в Рим. Бившият треньор на "Ювентус" обеща, че ще върне позабравения блясък на "скуадрата".

"Благодаря на новия шеф Карло Тавекио, че има вярва в мен. Не очаквах толкова скоро след като напуснах "Ювентус", да се завърна в занаята. Исках да науча и някой език, след което мислех да чакам покана от някой европейски клуб. Но аз обичам предизвикателството", заяви Конте, който закъсня с 15 минути за брифинга, за да си оправи костюма. Конте подписа и своя двугодишен договор на стойност 8,2 млн. евро с Италианската футболна федерация. "Не искам докато съм начело на Италия, да се говори за моята заплата. На първо място аз съм тук за страната и след това за парите", допълни Конте.

"Благодаря и на Чезаре Прандели. След слабото световно сега трябва да се концентрираме първо върху класирането за европейското и след това за представянето ни във Франция", допълни Конте. Както е известно, Италия е в една квалификационна група с България Евро 2016.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай