Клопо събуди "Ливърпул" с "Чудото от Истанбул" (ОБЗОР)

Клопо събуди "Ливърпул" с "Чудото от Истанбул" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Юрген забрани на "Борусия" да пипа надписа "Това е Анфийлд"

"Ливърпул" пак го направи. "Червените" направиха поредния си едновременно луд и велик мач на европейската сцена. Тимът обърна "Борусия" Д от 0:2 до 4:3. А двубоят толкова напомняше на легендарния финал през 2005 година срещу "Милан". (б.р. обрат от 0:3 до 3:3 и успех с дузпи). На препълнения "Анфийлд" немците забиха две попадения още в първите девет минути чрез Мхитарян и Обамеянг. Дивок Ориги върна един гол в 48-та минута, а само девет по-късно Марко Ройс покачи на 3:1. "Тогава стана нещо", както след мача го описа Юрген Клоп. Филипе Коутиньо заби за англичаните в 66-та, а в 78-та Мамаду Сако изравни. Деян Ловрен взриви трибуните с попадение в първата минута на продължението. Всички присъстващи на великия мач пък почетоха загиналите от трагедията "Хилзбъро" пред 27 години. Мениджърът на "червените" Юрген Клоп разкри как е успял да надъха играчите си за невероятния обрат.

"На почивката им показахме 2-3 положения от първото полувреме, в които изглеждахме много добре. Освен това казах на играчите, че няма невъзможни обрати. Припомних им за този в Истанбул от 2005 г.", даде рецептата за победата Юрген. Ексцентричният мениджър разкри също, че е забранил на бившите си възпитаници от "Борусия" да докосват легендарния надпис

"Това е "Анфийлд", който се намира в тунела на стадиона. Клопо се обосновал, че това ще се приеме като неуважение към "червените". Немската телевизия "Sport1", която излъчваше мача, счупи рекорда си за гледаемост. 6.26 млн. зрители са проследили срещата пред телевизорите си в Германия. Тв каналът подобри постижението за втори път в рамките на седмица. Първият двубой бе гледан от 5.68 млн. зрители, което подобри предишния рекорд от 1993 г., който също се държи от "Борусия".

"Спарта" яде бой, но напълни касата

Чешкият "Спарта" П отпадна от четвъртфиналите на Лига Европа след загуба с 2:4 от "Виляреал" (3:6 общ резултат), но все пак напълни касата. Медиите в страната се кефят, че "червените" са лапнали рекордна сума за участие в евротурнирите. Най-успешният клуб в Чехия е прибрал 6.9 млн. евро от УЕФА този сезон. Това е почти два пъти повече от парите, които "Спарта" заработи по време на последното си участие в групите на Шампионската лига преди 11 години.

Жребият размина испанците в ЛЕ

Късметът се усмихна на испанските тимове, които се избегнаха в жребия за полуфиналите в Лига Европа. Александър Фрей, който тегли топките, изправи "Шахтьор" срещу "Севиля", а "Виляреал" ще мери сили с "Ливърпул". Спортният директор на настоящия носител Рамос Вердехо - Мончи не скри притесненията си от предстоящия сблъсък с украинците. "Те са по-свежи от нас, което им дава предимство. Пътят за гостуването ще бъде дълъг. Това обаче само увеличава желанието ни за успех. Не исках и "Виляреал" да ни се пада. Не ми се играе втори пореден испански сблъсък", заяви шефът на "Севиля".

Европейски шампион шастлив

от жребия в ЛЕ. Маркос Сена, който игра 11 години за "Виляреал", не скри радостта си, че "жълтата подводница" се размина със "Севиля". "Точно на това се надявахме и то се случи. Трябва да сме много добри пред наша публика, когато се изправим срещу "Ливърпул". Ще се пробваме да бием у дома", отсече ексфутболистът, който триумфира на Евро 2008 с Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай