Клоп: Аз съм Нормалния

Клоп: Аз съм Нормалния | StandartNews.com

Новият мениджър на "Ливърпул" Юрген Клоп описа мениджърската работа на "Анфийлд" като "най-голямото предизвикателство" в света на футбола. Спецът говори по време на пресконференцията, на която бе представен пред медиите на Острова.

Клоп наследява начело на "червените" Брендън Роджърс, който остави тима на 10 място във временното класиране, с актив от 12 точки от 8 мача.

Пристигането на бившия наставник на "Борусия" Дортмунд вдигна градуса на настроението сред феновете на мърсисайдци, а Клоп успя да впечатли приятно журналистите още с първата си медийна изява. Беше му припомнено, че Жозе Моуриньо, когато пое "Челси" през 2004 година, се е описал като "Специалния". На въпрос как сам би се оценил, германският треньор отговори: "Не искам сам да се описвам. Аз съм напълно нормален човек. Аз съм нормалния."

Специалистът коментира и ситуацията в "Ливърпул". "Чета във вестниците, че тук било страшно, но сме само на 6 точки от върха в класирането. Интересно е, че никой не е доволен от този факт, че никой не показва търпение. Трябва да помисля за промените. Това е моята работа."

"Знам какво искам. Първо трябва да разговарям с играчите, да намерим допирните точки. След това ще се ориентираме. Който иска да изпълнява това, което искам, може да се превърне в добър мой приятел. А това не е лошо нещо", каза още Клоп.

"Тук съм защото вярвам в потенциала на отбора. В момента не сме най-добрият отбор в света, но кой го е грижа. Искаме да сме най-добрият отбор в света в бъдеще. Има проблеми, които трябва да разрешим. Имаме добри защитници, нападатели и халфове. Първият ни мач е срещу "Тотнъм" (17 октомври - бел.пр.). Трябва да сглобим отбор за тогава. Трябва да променим настройката си - от скептици към вярващи. Трябва да променим играта си, защото никой не е доволен в момента", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай