Камата: Меси е мит, никой няма равен на него

Камата: Меси е мит, никой няма равен на него | StandartNews.com

Легендата на българския футбол и Барселона - Христо Стоичков вярва, че суперзвездата на каталунците - Лионел Меси няма как да срещне конкуренция за „Златната топка".

„Меси вече не може да бъде сравняван с никого, той е мит! Никой не трябва да се съмнява в това, че именно той ще спечели „Златната топка". Мисля че е невъзможно някой да го надмине. Съмнявам се, че някога ще има играч като Лео", каза Стоичков пред клубната телевизия на Барселона.

Меси се наслади на още 12 успешни месеца за Барселона през 2015-а година - отборът спечели пет купи - Ла Лига, Шампионска лига, Купата на Краля, Суперкупата на Европа и тази от Световното клубно първенство, което почти сигурно ще изстреля Лео като победител в анкетата за престижното отличие тази вечер.

Ако Меси бъде награден с престижния приз, това ще бъде неговата пета „Златна топка" - рекорд.

Стоичков коментира и това, че единственият проблем с тазгодишното награждаване е, че съотборникът на Меси - Луис Суарес не присъства в челната тройка за отличието. До Лионел се нареждат другата звезда на Барса - Неймар и суперзвездата на Реал (Мадрид) - Кристиано Роналдо.

Стоичков бе играч на Барселона през периода 1990-1995 година и от 1996-а до 1998-а година. Камата има отбелязани 118 гола в 254 мача за тима и 38 попадения в 84 срещи за националния отбор на България. Христо е носител на „Златната топка" за 1994-а година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай