Италианец прецака Стенли за договор

Италианец прецака Стенли за договор | StandartNews.com

Предлагат му пост в "Астън Вила", но без футбол

Дългоочакваното завръщане на Стилиян Петров в професионалния футбол няма да се случи - или поне не с екипа на "Астън Вила". Тъжната новина разкри сайтът на бирмингамци. В съобщението гласи, че мениджърът на отбора от английската "Чемпиъншип" Роберто Ди Матео не възнамерява да предложи договор на легендата. "Стилиян е вдъхновение за всички. Аз разговарях с него и му изложих моите съображения. Предложих му да остане в клуба на друг пост. Той трябва да обсъди офертата със своето семейство и да ни каже какво е решил", казва италианецът. Стенли изяви желание да се върне към активната футболна кариера, след като прекара няколко години в лечение от левкемия. Петров дори игра в няколко контроли за бившия си клуб.

Вчера новият собственик на бирмингамци д-р Тони Сиа също се обърна към Стилиян, за да защити позицията на Ди Матео. "Аз се възхитих от постъпката на Петров и всичко, което направи той. Но също така се доверявам и на професионалната преценка. Роберто ди Матео и аз се надяваме той да помогне на клуба по други, по-добри начини", написа милиардерът в "Туитър".
Бившият футболист на "Вила" Стан Колимор, който в последните години е популярен като телевизионен анализатор, обяви, че Стилиян е неговият герой. "Просто искам да кажа Стан, че ти си моят герой. Ти остана завинаги в сърцата на футболните фенове по света. Благодаря ти!", написа Колимор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай