Искат с петиция нов мач с Исландия

Искат с петиция нов мач с Исландия | StandartNews.com

Близо 11 000 английски фенове си направиха гавра с националния отбор. Те пуснаха петиция до парламента с искане срещата с Исландия да бъде преиграна. Не е ясно обаче дали Рууни и компания пак няма да си счупят главите във викингската стена на Исландия. По примера на министър-председателя Дейвид Камерън и мениджърът на английските национали Рой Ходжсън хвърли оставка след историческия провал - 1:2. Селекционерът написал набързо прощалната си реч в съблекалнята след резила и побърза да я изчете пред журналистите, преди да си плюе на петите без да отговори на нито един въпрос. "Страшно съм разочарован, че отпадаме.

Не стигнахме толкова напред, колкото очаквах, което е напълно неприемливо. Истината е, че съм горд от работата, която аз и моят щаб свършихме. Щеше да ми е приятно да остана за още две години, но съм прагматик и знам, че в тази професия резултатите са най-важното. Играчите бяха фантастични. Винаги са правили това, което съм искал от тях. Съжалявам, че всичко приключва така, но тези неща се случват в живота", заяви посраменият Ходжсън, който вече е гласен за нов пост. Според изданията на Острова клубове от Китай точат лиги по него, което може да се окаже спасителна сламка срещу подигравките, които го чакат в родината му. Медиите в страната разкъсаха целия тим на парчета за срамния резултат. "Гейзери - Загубеняци 2:1. Безгръбначни същества", написа в социалните мрежи уважаваният журналист Хенри Уинтър. Той продължи с нападките в материала си за "Таймс" и даже заяви, че това е най-голямата гавра в историята на Трите лъва. "Това е най-голямото унижение за всичките 144 години на тима.

Дори и равенството със САЩ в Бело Оризонте през 1950 г. не може да се сравни. Казвам, че резилът е несравним, заради огромни пари, които ФА хвърли в отбора", коментира Уинтър. Насред траурните слова се намери място и за типичния английски хумор. Паралелите с "Брекзит" не с изчерпаха с това. Те присъстваха в заглавията на вестниците. "Телеграф" поде призива на зевзеци за издигането на Ходжсън за премиер, защото по-бързо от Камерън ще извади страната от ЕС.

Фенове се млатиха за довиждане в Париж

Разярените след унижението фенове на Англия си спретнаха яко меле за довиждане с Евро 2016. Подивелите хулигани се млатиха един с друг в минутите след резила. Грозната картина се разигра в една от фен зоните в Париж. Полицията реагира адекватно и сложи край на масовия бой преди някой да пострада. Междувременно унижените футболисти на Англия се тешаха след резила с целувки с гаджетата и съпругите си. Камерите уловиха националите да се гушкат с любимите си веднага след последния съдийски сигнал, което само ядоса феновете още повече. Играчите и половинките им са обвинявани, че не им пука за тима и единственото, за което мислят е къде да отидат на почивка. Единственият от ВИП групата, чието лице показваше истинска мъка бе големият син на Рууни - шестгодишният Кай, който бе успокояван от майка си Колийн.

Купон в лагера на Уелс

Див купон и луди танци - така националите на Уелс отпразнуваха историческия резил на Англия. Гарет Бейл, Арън Рамзи и компания си вдигнаха щуро парти в секундите след последния съдийски сигнал, който прати Трите лъва у дома. Драконите изгледаха двубоя заедно, а щастието на лицата им бе почти толкова голямо, колкото след осминафиналния успех с 1:0 над Северна Ирландия. Уелс бяха в една група с Англия, а в директния двубой загубиха с 1:2. Неприятният спомен обаче бе мигновено заличен от исландския триумф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай