Искат оставката на Специалния

Искат оставката на Специалния | StandartNews.com

Мадрид. Треньорът Жозе Моуриньо да си ходи, изригнаха феновете на "Реал" М след загубата с 2:3 в гостуването срещу "Малага". Той обаче не иска.

След мача в сайта на мадридския спортен вестник "Марка" се появи анкета с въпрос: "Трябва ли "Реал" да освободи Моуриньо?". Резултатите са красноречиви. До днес по обед бяха гласували над 64 000 души. 82,3% от тях са убедени, че времето на Специалния в клуба е изтекло. Само 17,7% вярват, че той все още има какво да даде на отбора.

Това ясно показва, че запалянковците са недоволни от треньора, който този полусезон няколко пъти си навлече техния гняв с действия и коментари.

Показателите на португалеца начело на "белите" остават впечатляващи – 105 победи, 21 равни и само 18 загуби. Той донесе и 3 трофея – титлата, Купата на краля и Суперкупата на Испания. Освен това два пъти изведе тима до полуфинал в Шампионската лига. "Реал" М обаче вече изостава на 16 т. от вечния си съперник и лидер в Примера дивисион "Барселона".

Моуриньо няма никакво намерение да си стяга багажа. "Нито сега, нито преди съм мислел за напускане. Изобщо не се страхувам за поста си. Не съм дете. Всеки треньор знае, че във футбола не е важно какво си направил в миналото, а какво вършиш днес. Момчетата се бориха здраво в последните два мача, но не успяха да ги спечелят, така че това е положението" заяви португалецът след загубата.

Той отказа да дава обяснения и за решението си да остави на пейката Икер Касияс, което предизвика шок сред фенове е журналисти. "Може да измисляте каквито искате истории, но аз съм този, който избира кой да играе. Прецених, че Адан е в по-добро състояние от Икер и това е. Обсъдих въпроса с помощниците си и те се съгласиха. В крайна сметка не мисля, че вратарят носи вина за головете, така че за мен тук няма никакъв проблем" добави Моуриньо.

“Факт е, че този сезон имаме проблеми в защита и срещу "Малага" те отново проличаха. Не мога обаче да бъда недоволен от футболистите, защото те дадоха всичко от себе си. Казах им, че могат да са разочаровани от резултата, но не и от себе си, защото направиха всичко възможно да победят", подчерта треньорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай