Играчите на "Ашдод": Страхувахме се за живота си

Играчите на "Ашдод": Страхувахме се за живота си | StandartNews.com

Футболистите на "Ашдод", които вчера изиграха контрола с ЦСКА, заявиха, че са се страхували за живота си, след като бяха подгонени от част от феновете на "армейците". Двубоят, който се игра на "Българска армия", бе прекратен в 89-ата минута при резултат 1:0 за гостите от Израел след изключително грубо влизане на техен футболист, за което той получи директен червен картон.

Това предизвика гнева на ултрасите на ЦСКА, които цял мач гледаха как израелците играят изключително грубо за контролен мач и започнаха да влизат на терена, за да защитят футболистите на ЦСКА от грубата игра играчите на "Ашдод", които уплашени от нахлуващите червените фенове се скриха под служебния вход на сектор "Б", но след това част от феновете добронамерено отидоха при тях, за да им помогнат да бъдат ескортирани от полицията.

"Трябва да призная, че мислех за най-лошото. Не се срамувам да призная, че се страхувах както за моя живот, така и за този на моите приятели", заяви играч на Ашдод, цитиран от израелския спортен сайт sport5.

"Феновете бяха пияни. През цялото време имаше антисемитски песни срещу нас и ни замеряха с различни предмети", добавя друг играч на гостите.

"Всичко се случи като на филм и в даден момент всички ние се страхувахме за живота си, но, слава Богу, сме живи и здрави", съобщиха от клуба пред израелската телевзия One.
Треньорът на Ашдод Еял Лахман, който бе уцелен по главата, също е в добро състояние.

Въпреки инцидента от Ашдод обявиха, че клубът остава да тренира в България и ще си замине, както е планирано по програма, в сряда. Днес играчите ще бъдат пуснати на разходка, като са предупредени да не носят никакви символи на клуба.

Инцидентът не е първият такъв за Ашдод. През миналата година играчите бяха нападнати по време на лагера си в Полша от група скинари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай