ИДИЛ ще взривява английски фенове (ОБЗОР)

ИДИЛ ще взривява английски фенове (ОБЗОР) | StandartNews.com

Данни за атентат в Марсилия открити в лаптопа на топтерорист

Лошите новини преди Евро 2016, свързани с безопасността на турнира, не секват. Групировката Ислямска държава планира атентат в Марсилия на 11 юни, когато Англия играе първия си мач от груповия етап с Русия. Информацията е на белгийската полиция, която е открила ужасяващите данни в лаптопа на Салах Абдеслам - мозъка на нападенията в Париж и Брюксел, който през март беше открит и арестуван в Моленбек. Съмненията на органите на реда са, че замисълът не е отменен, а в харддиска му са открити снимки и схеми на района на Старото пристанище в града - точно където британската агитка ще се събере преди мача на "Стад Велодром". Както и информация, според която ударът се планира с използване на автоматични оръжия, дронове и самоубийци с бомби. Смята се, че под прицела на терористите са именно англичаните, които преди мач традиционно разпиват бири, събрани в компактни групи. Потвърждават се съмненията, че мястото на планираната атака е избрано извън официалната фензона в града, където охранителните мерки няма да са толкова силни.

"Най-много ни притеснява това, че те може би ще ударят извън фензоната, потвърди и правителствен източник. - Баровете, които ще са пълни с пиещи тълпи, са твърде лесна цел. Работим по проблема в тясно сътрудничество с френските колеги."
Английските фенове от своя страна имат зъб на марсилци още от 1998 г., когато преди мача с Тунис бяха нападнати от представители на местната арабска общност.

Роднини нападнаха булката на Варди

Родителите на Джейми Варди игнорираха сватбата му с 5 години по-възрастната Ребека Никълсън, която се състоя в провинциалния замък "Пекфортон" в Чешир. Старият Джералд обясни причините в прям тон: "Тази жена застана между Джейми и майка му." Подробности от светското събитие станаха публично достояние благодарение на списание "Хелоу", което си плати да го отрази. Булката беше облечена с рокля на Каролин Кастилиано, в цвят слонова кост. 19-месечната им дъщеричка София им беше шаферка, а сред почетните гости бяха Луис Томлинсън от групата "One Direction", рапърът Тинчи Страйдър, музикантът от рок групата "Касабян" Серджо Пицорно и футболисти на "Лестър". Заради триумфа на лисиците и повиквателната му в националния отбор Варди се принуди 3 пъти да отлага датата на сватбата. А меденият месец остава за следващата година.

Ад в небето за швейцарците

Градушка и брутална турбуленция вдигнаха адреналина на швейцарските национали над Алпите при полета от Женева до Лугано. Той продължил почти два пъти повече от необходимото, тъй като пилотът изменил курса на самолета от съображения за сигурност. "Чувството беше все едно си поставен в чаша за шейкър", описа въздушните преживелици в двумоторния самолет един от футболистите пред "Блик". В един момент пилотът извъртял машината на 270 градуса, за да избегне ужасната буря в района над Берн. На няколко пъти отборът бил разтресен от гръмотевиците в небето. Дори над Лугано пилотът не кацнал веднага, а направил допълнителен кръг над града, защото първоначално се страхувал, че няма да успее да приземи.

Комарджия ужили над 100 души

в Швеция с изгодна оферта за билети за Евро 2016. 30-годишният измамник хванал будалите чрез официалната страница на привържениците на националния отбор във "Фейсбук". Там той обявил, че има куп пропуски, които не му трябват и ще ги продаде с малка печалба, за да не искал да бърка в джоба на "приятелите". Набързо събрал над 32 000 евро, но будалите така и не видели билетите си. "Проблемът е, че съм резервирал хотел, самолет!", обяви един от прецаканите, който се представи като Себастиан. Властите хванаха хитреца, който си призна, че имал проблем с хазарта и му трябвали пари. Фенклубът на националния отбор пък ще вземе мерки и в бъдеще ще проверява всяка една оферта за билети, която се появи на страниците му в мрежата.

Льов оплю защитата за провала в Аугсбург
Момче с маска засенчи крушението с 1:3

Световният шампион Германия бе потопен в Аугсбург - буквално и преносно. Възпитаниците на Йоахим Льов загубиха с 1:3 срещу Словакия под пороен дъжд в една от проверките си преди старта на Евро 2016. Немците откриха още в 12-та минута след гол на Марио Гомес с дузпа. Между 41-та и 52-та гостите обърнаха целия мач и превърнаха вечерта от празник за домашната публика в пълен кошмар. Голямата звезда на словашкия тим Марек Хамшик изравни в 41-та, а Михал Дурис направи 1:2 в 44-та мин. Тежката буря забави старта на втората част с повече от 20 минути. Лошите атмосферни условия направиха терена по-лош от тези в "А" група, което повлия на качеството на играта. 52-та минута се превърна в най-лошата в кариерата на Марк-Андре Тер Щеген. Топката мина през ръцете и между краката на младия страж след удар на Юрай Кучка, който оформи крайния резултат. Селекционерът Йоги Льов обвини защитата за лошото представяне. "Доволен съм от нападението, но не и от отбраната ни. Оставихме твърде много свободни пространства в средата", проплака спецът, който даде шанс на Бернд Лено, Джошуа Кимих, Юлиан Вейгл и Юлиан Бранд да дебютират с националната фланелка. В основна тема след срещата се превърна едно от децата талисмани. Момичето, което придружаваше Юлиан Дракслер, се появи с маска. В крайна сметка "Билд" разкри, че хлапакът има сърдечен проблем и по този начин се предпазва от вируси.

Селекционерът на Албания иска креслото на Еди Рама

Селекционерът на Албания Джани Ди Биази, който класира националите за пръв път на голям форум, вече има по-големи цели. Спецът отсече, че ако поиска, може да стане министър-председател на страната на мига. "Ако класираш Албания на европейско първенство, целият свят започва да ти обръща внимание. Това е феномен. Исторически момент за нацията и политиката. Ако се кандидатирам за министър-председател утре, ще спечеля, без да правя кампания", изфука се италианецът. Ако "червено-черните" направят фурор на Евро 2016, настоящият мин.-председател Еди Рама вече наистина ще трябва да се притеснява за поста си. Междувременно футболните национали намериха изключително необичаен начин да отпразнуват победата с 3:1 над Катар в приятелски мач. Играчите влязоха в ролята на рейнджъри и се посветиха на тежки упражнения в гората. Възпитаниците на Де Биази се катериха по стени и дървета и преминаваха всякакви препятствия, но усмивката така и не напусна лицата им.

Президентът на Полша стана национал

Президентът на Полша Андрей Дуда се уреди с изключително скъп подарък - фланелка на националния тим с неговото име. Държавният глава гостува в лагера на "дружината" в селцето Арламов, на границата с Украйна, където се срещна с футболистите. Дуда пристигна по достоен за такава ВИП персона начин. Той кацна с хеликоптер, а след това бе докаран с брониран "Рейндж Роувър". 44-годишният политик се прояви като добър гост и подари на всички играчи копчета за ръкавели във формата на орел. След това държавният глава закуси с футболните босове на страната. Междувременно халфът на "Севиля" Гжегош Криховяк показа как се възстановява от контузията си - с пушка в ръка. 26-годишният национал качи клипче в социалните мрежи, на което се вижда как стреля по мишена. За щастие на феновете той ще може да прави същото с противниковите футболисти на европейското, защото стана ясно, че ще е напълно готов за старта на турнира.

Пенсионер дойде пеша при Русия

на лагера на националите преди Евро 2016 в Швейцария. Човекът, който се представи като Якин, се появи в курорта Бад Рагац, където "Сборная" са на лагер. Той е тръгнал от Рига, където в момента живее. Вървял е над две седмици пеша, за да стигне до Цюрих. Тъй като Бад Рагац е в планината, пенсионерът е взел влак до курорта. "Исках да се видя със селекционера Леонид Слуцкий. Запознахме се преди 4 години във Вроцлав на предишното европейско", обясни Якин при пристигането си. Със себе си той носеше малко барабанче и припяваше патриотични песни. "И преди съм имал дълги пътувания, но това е най-сериозното. Взех влака до курорта, тъй като имам малко проблеми с крака и не мога да катеря хълмове и планини", обясни пенсионерът.

В Австрия ще стават репортери

В австрийския национален отбор се готвят сериозно освен за европейското и за кариера в журналистиката. Звездата на отбора Давид Алаба показа сериозен напредък в това поприще. Преди контролата на тима с Малта играчът на "Байерн" хвана микрофона и проведе интервю със селекционера на Австрия - Марсел Колер. "Здрасти, тренер", започна Алаба и го попита дали тимът е готов за мача с малтийците. "Уважаваме опонента, но сме готови за победа и то голяма", обяви Колер пред новоизлюпения "репортер". Видеото бе пуснато във Фейсбук профила на австрийския национален отбор.

Карвахал отпадна от състава

на Испания за финалите на Евро 2016. Десният бранител получи много тежка контузия по време на финала на Шампионската лига между "Реал" и "Атлетико". Заради мускулна травма в десния крак той бе сменен със сълзи на очи. След обстойните прегледи стана ясно, че Дани Карвахал няма как да бъде използван от Висенте Дел Боске. Той ще почива поне 3 седмици, а след това трябва да започне с леките тренировки. Дел Боске трябва да прецени кой да замени Карвахал в състава му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай