И Дерменджиев и Роджърс хвалят Лудогорец

И Дерменджиев и Роджърс хвалят Лудогорец  | StandartNews.com

Ливърпул. Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че е доволен от представянето на неговия тим въпреки загубата с 1:2 от Ливърпул в групите на Шампионската лига. Мениджърът на "червените" Брендън Роджърс пък призна, че българите ще вземат точки в групата, но добави, че е щастлив от успеха, който беляза завръщането на мърсисайдци в Шампионската лига.

"Доволен съм от играта и от това, което направиха играчите. Видяхте каква публика, какъв стадион. 5 пъти европейски шампион. Не искам да използвам думата равен с равен. Знаете какъв е бюджетът на Ливърпул. Искам да поздравя момчетата за играта тук 93 минути. Съжалявам най-вече за момчетата. Това бе равностоен мач. Имахме по равно положения. Имахме и греда. Долен съм от поведението на играчите. Играха смело. Комбинативно. Не оставихме шансове за нападателите на Ливърпул", започна Дерменджиев.

"Не видях голямата разлика. В предния мач те съхраниха някои от основите си играчи, за да играят срещу нас. Ние вдигаме класата. Хората могат да повярват на Лудогорец. Ние показахме своите възможности. Ситуацията с дузпата бе далече от мен и не мога да я коментирам. При 0:0 имахме ситуация, която ако бяхме отбелязали, може би щеше да е друго. Съжаляваме, но връщане няма. Гледаме напред. Специалистите вече ще гледат с друго око на Лудогорец. Жалко. Не ни достигна минута, минута и половина. При мен няма разочарование и колкото и пъти да го гледам мача, няма да има разочарование. Напротив. Оптимист съм. Работя с много добри футболисти, които могат да играят на високо европейско ниво. Още, когато минахме през Стяуа, казах, че ще вземем точки и имаме сили да продължим в Лига Европа", каза още специалистът.

"Реал Мадрид е още по-велик отбор. Това е добре за нашия отбор, че ще играем срещу светилата на Европа и света. Нашите играят играят правилно тактически. Знаете колко пари струват тези играчи. Много е това за България. Дано хората да разберат какво прави Лудогорец за България", коментира още Дерменджиев.

Роджърс пък засипа с похвали Лудогорец: "В техническо отношение те са много добри. Трябваше да демонстрираме спокойствие и последователност, да променим тактическата си схема от 4-3-3 на "диамант" и да опитваме да създадем повече свободни пространства в тяхната половина. Може би в първите ми месеци начело на Ливърпул преди две години, щяхме да завършим наравно срещу такъв съперник, или дори да загубим."

"Лудогорец ще са тежък опонент за всички в тази група. Видяхте сами от първите минути на мача, че те могат да създават проблеми на съперника си. Имат някои много технични футболисти за контраатака. Бърз отбор са", каза още Роджърс.

"Когато играем в София, ще има 60 000 на трибуните. Няма да са лесни мачове там. Нито за нас, нито за когото и да било", завърши с очерка си за Лудогорец мениджърът на Ливърпул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай