И Блатер почете паметта на Туньо

И Блатер почете паметта на Туньо | StandartNews.com

"Ксамакс" се сети за бившия си играч, Португалия утешава близките му

В часовете, в които получи последна почит и бе погребан, Трифон Иванов получи още съболезнования от чужбина. Едното от тях е било лично от бившия президент на ФИФА Сеп Блатер, който е изпратил телеграма до Българския футболен съюз. Швейцарецът, който беше отстранен от футбола за 8 години и на практика изпратен в забвение, беше човекът, който му връчи бронзовия медал от световното в САЩ след мача с Швеция в Лос Анжелос.

Съболезнователно писмо беше изпратено и от Португалската футболна федерация, въпреки че Железния бранител никога не е играл в тази страна. В него президентът Фернандо Гомеш заявява: "Приемете искрените ни съболезнования за смъртта на световноизвестния централен защитник Трифон Иванов, който напусна този свят на 50-годишна възраст. Мислите ни са насочени и към семейството и близките на Иванов, които искаме да подкрепим в този тежък момент."
Телеграма с почитания към паметта на Туньо изпрати и президентът на швейцарския "Ксамакс" Кристиан Бингели - в този отбор той игра от 1993 до 1995 г. и като негов представител взе участие в мондиала в Щатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай