Ходжсън размаха пръст на шефовете

Ходжсън размаха пръст на шефовете | StandartNews.com

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън обяви, че няма да чака вечно шефовете на Футболната асоциация за нов договор. Това стана часове преди битката Исландия, която може да се окаже фатална както за него, така и за националния отбор. Според "Мирър" дори имало фенове на Острова, които ще подкрепят викингите заради Брекзит.

"Как да съм за страна, където повече от половината жители са откровени тъпанари", написа един от недоволните. "Аз съм за исландците, защото са тим, който играе футбол. Освен това скоро това ще бъде единственият супермаркет, от който ще може да пазаруваме", твърди друг. "Техните фланелки струват точно 5 пени, далеч по-добре от нашите", обоснова се трети в дискусия в "Туитър".

"Искам да разберете, че аз не моля за работа. Те трябва да решат какво искат", коментира пък Ходжсън по адрес на шефовете на ФА. Той похвали колегата си Ларс Лагербак за това, което стори с Исландия. "Познаваме се от 40 години. Но в понеделник ще бъде мой враг", продължи Рой и разкри, че е притеснен от тъчовете на Гунарсон, които били основно оръжие за исландците.

Президент рекордьор дере гърло за Исландия

Най-големият футболен мач в историята на Исландия ще бъде почетен повече от подобаващо. Осминафиналната битка с Англия ще бъде наблюдавана на живо от най-видните политици в страната джудже. Новоизбраният президент Гудни Йоханесон, който спечели изборите през уикенда, ще направи дебютира на голямата сцена с двубоя. Предшественикът на Йоханесон - Олафур Гримсон, също е обявил, че ще бъде на "Алианц Ривиера" в Ница. 73-годишният политик, който заема поста от 1996 г., завършва петия си мандат начело на страната. Той ще предаде щафетата на наследника си на 1 август, а спекулациите дали двамата ще седнат един друг на стадиона вече започнаха. Освен тях на трибуните ще бъде и премиерът на Исландия Сигурдур Йохансон.

Вероятни състави
Англия - Исландия

днес от 22,00 ч, пряко по Нова/Диема спорт

Англия: 1. Харт, 2. Уокър, 5. Кейхил, 6. Смолинг, 3. Роуз, 17. Дайър, 8. Лалана, 20. Али, 10. Рууни, 9. Кейн, 15. Стъридж
Селекционер: Рой Ходжсън

Исландия: 1. Халдорсон, 23. Скуласон, 6. Р. Сигурдсон, 14. Арнасон, 2. Сьеварсон, 7. Гудмундсон, 10. Г. Сигурдсон, 17. Гунарсон, 18. Бярнасон, 9. Сигпорсон, 15. Бодварсон
Селекционери: Ларс Лагербак/Хеймир Халгримсон

Съдия: Дамир Скочина (Слвн)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай