Хърватин влиза в музея на УЕФА

Хърватин влиза в музея на УЕФА | StandartNews.com

Чорлука бил красавец, а Перешич - супермен

Сърцатият защитник на хърватския национален отбор по футбол Ведран Чорлука ще влезе в музея на европейската футболна федерация. Това обявиха от УЕФА. Той ще бъде записан в историята на футбола на Стария континент като първия футболист, играл с плувна шапка. Това му се наложи, след като още в първия мач от групите срещу Турция (1:0) той отнесе лакът и от главата му шурна кръв. По време на двубоя превръзката му бе сменена три пъти. В следващия двубой срещу Чехия (2:2) той излезе с плувната шапка, за да стяга бинтовете му и да не личи кръвта. Сега той и останалите хървати са напълно готови за двубоя с Португалия на 1/8 финалите. Всички в състава са напълно здрави, като същото важи и за португалците.

Чорлука си намери още едно специално място благодарение на Евро 2016. Той влезе в мислите и сърцата на две португалски журналистки. Операторката Мара Нунеш и репортерката Джанет Фразао ахнаха по защитника. Нежният екип на португалската телевизия "CM" са изпратени на Евро 2016. А когато бяха запитани от хърватските им колеги кой е най-красивият в отбора на "шахматистите", и двете отговориха, че това е Чорлука.

Междувременно пък халфът "Интер" Иван Перишич бе определен за хърватския супермен от медиите в страната. След втория мач в групите стана ясно, че "шахматистите" са си осигурили място на 1/8 финала. Тогава селекционерът на отбора Анте Чачич попитал Перишич дали иска да си почине. "Искам да играя, имам сили затова", бил отговорът на халфа. В мача с Испания (2:1) той показа огромна класа, като дори вкара победния гол. След което се съблече, а пресата в Хърватия се удиви на изваяното му тяло. "Силен, бърз, яростен - това е Перишич, нашият супермен", написаха медиите. Според тях затова в момента най-големите отбори в света се оглеждат за него.

Роналдо роди мания за крадене на микрофони

Последният скандал, в който се забърка Кристиан Роналдо, доведе до истинска истерия. Преди мача с Унгария (3:3) звездата на "Реал" бе хванат от журналист да се разхожда и при опит да бъде запитан нещо реагира остро. Роналдо измъкна микрофона от ръката на репортера и го хвърли в езерото. Това вече стана мания при португалските фенове. Вчера журналистка от Пиренеите опита да направи интервю с фен преди днешния двубой с Хърватия. Привърженикът обаче изтръгна микрофона на репортерката и избяга с него.

В същото време пък осиновеното дете на Мадона и Гай Ричи - Дейвид Банда, бе хванат да се разхожда по улиците на Лондон с екип на Португалия. На гърба на момчето е изписано неговото име, а номерът на фланелката е номер 13. Както е известно, в Португалия с този номер играе защитникът на "Порто" Данило Перейера.

Марадона прати Португалия вкъщи

и предвиди победа за Хърватия. "Хърватите показаха, че са доста натоварени, след като допуснаха ранен гол от Испания (2:1). Но после демонстрираха много силна игра и обърнаха мача. Португалия разчита само на Роналдо. Ако той няма ден - всичко рухва. Смятам, че Хърватия ще продължи напред", отсече легендата на Аржентина.

Страх от рекорд на Кристиано

обзе Хърватия. Звездата на Португалия е само на един гол от това да изравни постижението на Мишел Платини за най-много попадения на еврофинали. Френската легенда има 9, а след двата гола срещу Унгария (3:3) Роналдо има 8.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай