Гришата поведе "Литекс" към Латвия

Гришата поведе "Литекс" към Латвия | StandartNews.com

Трябва да се пазим корнери, предупреди Бала

Старата любов ръжда не хваща. Гриша Ганчев изостави за два дни проекта си в ЦСКА. Бизнесменът се появи вчера на летище София, за да поведе бившия си тим "Литекс" към Латвия. Там днес в 19,00 часа "оранжевите" ще се изправят срещу "Йелгава" в първия квалификационен кръг на Лига Европа. "За жалост първият ни официален мач е в Лига Европа. Имаме изиграни няколко контроли, така че кой знае какви големи очаквания нямаме. Трябва да се представим възможно най-добре и да вземем резултат, който ще успокои реванша", заяви треньорът на тима Красимир Балъков. "Съперникът е изиграл 11 мача в първенството, а ние гледахме десет от тях. Познаваме ги много добре. Информирали сме футболистите. Разбира се, че за тях е плюс, че в момента тяхното първенство върви. Със сигурност то не е по-силно от нашето в България. Трябва да се пазим от стандартни ситуации. Техният отбор е много добре сложен физически и разчитат на това", допълни Бала.
Той ще ползва само един от тримата нови играчи - Арсенио.

Колумбийците Данило Асприля и Даниел Перес пътуваха отделно от отбора. Заради дипломатически формалности те трябваше да минат през Варшава и посрещнаха съотборниците си в Рига.

"Атлантас" събира агитка за "Берое"

Съперникът на "Берое" прави всичко възможно, за да събере някаква публика за битката между двата тима довечера. "Атлантас" нашари Клайпеда с плакати, които призовават хората да гледат срещата от трибуните. Интересът обаче е почти нулев, нищо че литовците разполагат с едва 5000 места на стадиона си.

"Съперникът играе агресивен футбол и е много силен физически. Разузнахме ги добре. Те са станали втори в България, но не са непобедими. Исках да ни се падне "Бейтар". "Берое" са силни, но не са най-лошото. Желанието ми бе да избегнем гостуване в Сплит на "Хайдук". "Рен" взе вратаря ни, болезнено е, но ще трябва да се справим. Разделихме се още с Навикас и Казлаускас. Дали са много на отбора. Смятам, че жребият за всички литовски тимове не бе благоприятен. Това обаче е футбол и стават изненади", заяви треньорът на "Атлантас" Константин Сарсания.

Лига Европа
Първи квалификационен кръг

Днес от 19,00 часа
"Йелгава" - "Литекс"
ст. "Олимпийски", Йелгава
Съдия Тиаго Мартинс (Порт)

от 19,00
"Атлантас" - "Берое"
ст. "Централен", Клайпеда
съдия: Вилялмур Тораринсон (Исл)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай