Горчив урок за "Лудогорец"

Горчив урок за "Лудогорец" | StandartNews.com

Видео от мача ТУК!

Обещанието на треньора Дерменджиев - ТУК!

**************

"Лудогорец" получи горчив урок в Шампионската лига.

Независимо дали и доколко ПСЖ беше по-силният отбор, той определено беше по-опитният и победи с 3:1, в успешен опит да излезе от временната си криза.

За пореден път се видя, че рутината в този турнир е от решаващо значение в напечени мачове.

Българският шампион получи своите начални минути на слава, защото започна без страх, съгласно предварителното уверение на треньора Георги Дерменджиев.

За полупразните на места трибуни на ст. "Васил Левски" звездният миг беше в 16-ата минута. Тогава

Натанаел повтори удара на Христо Стоичков срещу Германия на четвъртфинала в САЩ. От пряк свободен той перна топката в близкия ъгъл за 1:0.

Щастието продължи до 41-ата минута, когато Марко Верати изведе Блез Матюиди отляво, двамата с Кавани изникнаха ан блок пред вратата, но Матюиди предпочете да е егоист и не сгреши - диагоналният му удар беше безпощаден за 1:1.

Минутите на истината бяха в началото на второто полувреме. А Тиаго Силва се оказа прав - Златан Ибрахимович може и да го няма вече, но Единсон Кавани е тук, а той може много. В 56-ата минута той прониза мрежата след пряк свободен удар на Анхел ди Мария. А в 61-ата получи удобна топка от Лукас и технично прехвърли Владо Стоянов за 3:1.

Между двете му попадения "Лудогорец" получи шанс да обърне палачинката. Съдията свири странна дузпа за нарушение на Тиаго Мота срещу Марселиньо, но от бялата точка Козмин Моци подходи несъсредоточено и вратарят Ареола с лекота се хвърли и отби удара му. Това беше и изпуснатият момент, който дава право на разградчани да претендират, че крайният резултат е можел да бъде и друг.

В последните минути "Лудогорец" не успя да осъществи финален щурм и откровено доиграваше, очевидно убеден в разликата в класите.

Статистика

Лудогорец - ПСЖ 1:3

Ст. "Васил Левски", 30 000 зрители

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Паломино, Дяков, Минев, Моци, Натаниел, Анисе, Кафу, Мисиджан /74 Лукоки/, Вандерсон /88 Кешеру/, Марселиньо
Треньор Георги Дерменджиев

ПСЖ: Ареола, Тиаго Силва, Маркиньос, Матюиди, Максуел, Лукас, Тиаго Мота, Орие, Верати /80 Криховяк/, Ди Мария /88 Икон/, Кавани /91 Огюстен/
Треньор Унай Емери

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Натанаел 16, 1:1 Матюиди 41, 1:3 Кавани 56, 61

ЖЪЛТИ КАТОНИ: Натанаел, Дяков, Кафу /Луд/; Тиаго Мота, Матюиди /ПСЖ/

СЪДИЯ Павел Краловец /Чехия/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай