Гледаме Роналдо само с бинокъл

Гледаме Роналдо само с бинокъл | StandartNews.com

МВР пуска хайка заради страх от фалшиви билети

Истерията по Роналдо и компания ще лиши феновете от възможността да се докоснат до "Реал" във вторник. Европейският шампион каца по програма в 13,15 . в София, а в сряда в 21,45 ч. излиза срещу "Лудогорец" в Шампионската лига. Очаква се автобус на испанския гранд да вземе звездите директно от пистата. Така ловците на автографи и любители на селфита ще останат на сухо. Другата възможности са ентусиастите да чакат пред "Хилтън" или да дебнат "Реал" за тренировката на "Васил Левски". Тя започва в 19,00 ч. Периметрите пред хотела и стадиона също ще бъдат отцепени, така че родните фенове ще трябва да разчитат на бинокъл, за да видят по-добре Роналдо. Първите два етажа на "Хилтън" пък са тотално забранени за посетители извън групата на "Белият балет".

"Нашата работа е да ескортираме гостите, не правим разлика между "Реал" и "Стяуа", сподели пред "Стандарт" главен комисар Антон Златанов, "Хилтън" си има своя охрана, разбира се, при струпване на хора ще изпратим патрули".

Акцентът на полицията в деня на мача ще е разкриването на фалшиви билети, каквито се очаква да има.

"Призовавам хората да не купуват от улицата, защото шансът да улучат истински билет е 50 на 50. Просто няма да бъдат допуснати при скенера", предупреди Златанов. Цивилни полицаи ще дебнат за фалшификати, а охраната ще е концентрирана върху реда около стадиона и по улиците на София. Основната тежест на трибуните ще изнесат стюардите.

Капитанът се извини за плюнката

Извиненията си към Борислав Стойчев от "Левски" отправи капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков. Националът наплю защитника при загубата 2:3 на "Герена". "Моето поведение беше много неправилно и некоректно спрямо Стойчев", каза футболистът на "Лудогорец" пред "Гонг", "Знам, че много хора и деца гледат футбол и нашия отбор. Това не е поведение за пример. Аз съм човек, който е реалист и е честен. Със сигурност това бе голяма грешка от моя страна. Извинявам се на Божидар Стойчев. Нервите ми бяха в повече и това, което направих е недопустимо", продължи Дяков.

Изкарваш четворка, гледаш младежите

Интересна инициатива подеха Министерството на младежта и спорта и "Лудогорец". Те организират посещение на деца от социални домове и на ученици от столични училища на мача младежката шампионска лига между "орлите" и "Реал". Срещата ще се проведе на 1 октомври от 16 часа на стадион "Георги Аспарухов". Над 1500 билета за мача ще бъдат подарени от "Лудогорец" на децата и учениците, които имат успех над 4.00 от изминалата учебна година. За всяко от тях ММС ще осигури по едно българско знаме. Децата, които ще посетят футболния мач, са от 15 социални институции и 25 столични училища.

В първата си среща от групата "Лудогорец" загуби 0:4 от младежите на "Ливърпул".

Адвокат свири мача

Шотландския съдия Крейг Томсън ще свири на "Лудогорец" с "Реал". 42-годишният адвокат е международен рефер от 2003 г., а от 2009 г. е с елитна категория. Любимите му хобита са шахмат, голф, скуош и гледане на филми. На 7 октомври 2006 г. той свири европейската квалифакация между младежките национални отбори на Белгия и България (1:1).

През миналия сезон шотландецът ръководи две срещи от Шампионската лига, а в настоящата кампания двубоят в София ще бъде негов дебют в груповата фаза. Томсън свири плейофа "Стандард" (Лиеж) - "Зенит" (0:1) на 20-и август.

"Зелените" събраха пари за Садъков

Бившият капитан на "Локомотив" (Пловдив) и настоящ на "Лудогорец" Христо Златински се включи в благотворителната инициатива за събиране на средства за лечението на легендата на "черно-белите" Аян Садъков. Това стана и със съдействието на членовете на ръководството на пловдивчани Велин Терзиев и Диан Колев. Златински и останалите футболисти на "Лудогорец" осигуриха 3100 лева в подкрепа на Садъков. Сумата ще бъде предадена тези дни на рекордьора по участия във всички национални гарнитури лично от Терзиев и Колев. Както е известно, Аян Садъков се бори с амиотрофична латерална склероза и трудно движи едната си ръка. В знак на благодарност към жеста фенската организация "Трибуна Спортклуб" ще подари на Христо Златински и съотборниците му зелени тениски с лика на Садъков и надпис: "С теб сме, Аяне".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай