Футболен бос плати $20 млн. гаранция

Футболен бос плати $20 млн. гаранция | StandartNews.com

Бурсако пледира невинен по скандала "ФИФАгейт"

Аржентинският бизнесмен Алехандро Бурсако внесе скромната гаранция от 20 млн., за да се спаси от затвор в САЩ. Той бе екстрадиран там от Италия, след като стана част от скандала "ФИФАгейт". Бившият директор на компанията "TYC", която държи телевизионните права за всички спортове в Аржентина, пледира невинен пред федералния съд в Ню Йорк.

Бурсако бе обвинен в приемане на подкуп от 110 млн. долара за излъчването на мачове от юбилейното издание на Копа Америка през 2016 г. Прокурорите взеха решение за освобождаването му под гаранция, тъй като не виждат опасност да избяга от страната. Паспортът му е отнет.

Бурсако е с ограничителна гривна и не може да се отдалечи на 80 километра от сградата на съда в Бруклин. Следващото заседание по делото срещу него е насрочено за 18 септември.

През 2014 г. бизнесменът и още няколко негови доверени създават фирма, наречена "Datisa". Компанията за нула време се сдобива с договор за 318 милиона долара с една от шестте континентални федерации по футбол - КОНМЕБОЛ. И то при доста съмнителни обстоятелства. Бурсако е цакал, за да бъде единствен в търга. След това пък е избил разходите си многократно, като е препродал правата. Въпреки приходите "Datisa" била в окаяно финансово състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай