Франция се прехласна отново по Бербатов

Франция се прехласна отново по Бербатов | StandartNews.com

Една птичка пролет не прави, пишат медиите

Димитър Бербатов за пореден път хвърли в екстаз медиите във Франция. Той заби гола за равенството на неговия "Монако" в домакинството на "Лил"(1:1). После към благоевградчанина заваляха похвали, докато към "монегаските" критики. Изданията в страната подчертават, че очертаващия се трансфер на Радамел Фалкао няма да повлияе на тима от Княжеството, тъй като българинът е доказал, че може да замени колумбийската звезда.

"По обясними причини имаше особено внимание към представянето на Бербатов. Фалкао отсъстваше, но българинът показа, че може да се справи и офанзивният потенциал на "Монако" не се изчерпва само с колумбиеца. Доста често Бербатов беше изолиран от съотборниците си и това доведе до видимо раздразнение от негова страна. Вторият му гол през сезона извади останалите играчи в офанзивен план от апатията. Това обаче не стигна за трите точки и излизане от дъното на класирането", анализира авторитетният "Екип".

Френската версия на "Евроспорт" пък отбеляза, че Бербатов е сред най-ценните покупки на "монегаските", тъй като е отплатил инвестицията в себе си с 8 гола и 4 асистенции в общо 16 мача от януари насам. RTL анализира, че дори и без Фалкао "Монако" "има достатъчно класа в нападение, но само Бербатов не е достатъчен за успехите" през новия сезон.

От началото на кампанията в Лига 1 "Монако" има едва 2 точки от 4 кръга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай