ФИФА наказва тежко "Реал"

ФИФА наказва тежко "Реал" | StandartNews.com

ФИФА готви тежко наказание за Реал Мадрид. Според вестник "Eл Паис" Световната футболна централа ще забрани на "кралете" да картотекират нови играчи в рамките на два трансферни периода. Санкция, която беше вече наложена на Барселона през 2014 година.

Причината за наказанието е същата, като при големия съперник на мадридчани - нарушаване на трансферните правила при привличането на играчи под 18-годишна възраст.

От световната централа разследват десеткратните европейски клубни шампиони вече повече от година, но все още не са официализирали решението си, съобщават медиите на Иберийския полуостров. Според испанската преса санкцията трябва да влезе в сила още тази зима и така "белите" няма да могат да картотекират нови футболисти през предстоящия януарски трансферен прозорец, както и през лятото на 2016 година.

От централата на ФИФА са отказали да коментират ситуацията под предтекст, че "подобни разследвания са конфиденциални и не могат да бъдат коментирани, преди да има окончателно решение, което да бъде официално оповестено".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай