"Диема" спаси мача на ЦСКА

"Диема" спаси мача на ЦСКА | StandartNews.com

Манджуков поведе тима, "червените" с весело кацане

"Диема" спаси телевизионното излъчване на мача "Зимбру" - ЦСКА за четвъртък вечер. От 20,00 ч в Кишинев двата тима излизат в кървав реванш от Лига Европа след 1:1 в София. Дни наред нито една медия не беше заявила срещата в програмата си, но в сряда от "Диема" обявиха радостната за запалянковците вест: ще предава пряко.

Иначе ЦСКА потегли с мълчание, но весело настроение за Кишинев. Треньорът Стойчо Младенов забрани на играчите да говорят, самият той не спря пред камерите на летището. Причината - вероятно присъствие на телевизия, забранена на "Българска армия". Иначе "червените" бяха поведени към Молдова от Ивайло Манджуков, член на УС. В чартъра беше и Стойне Манолов, един от шефовете на "ЦСКА Завинаги". Екипажът на самолета вдигна настроението още в първите секунди. Оказа се, че всички седалки са брандирани с емблемата на ЦСКА. Освен това по уредбата гръмна "Сърца червени" на Йорданка Христова. На кацане обаче стюардесите помолиха част от играчите да се преместят от предната в задната част на самолета. Така се постигало баланс при кацане, обясниха от екипажа. Въпреки че останаха учудени, играчи на ЦСКА се подчиниха веднага.

Хубаво време посрещна "армейците" в Молдова. Към 14,00 ч обаче стана страшно. Започнаха гръмотевици, рукна порой от небето, който не спря часове наред. От треньорския щаб се чудеха дали ще могат да тренират въобще на стадион "Зимбру".

Задръстване в Кишинев обърка

плановете на Стойчо Младенов. По план "червените" трябваше да тренират на стадион "Зимбру" в 19.00 часа, а преди това бе предвидена официална пресконференция. Ужасният трафик забави автобуса на ЦСКА и се очакваха размествания в програмата.

Ръководството обмисля премии

за ЦСКА при краен успех срещу "Зимбру" предвид важността на срещата. По принцип бонуси на този етап в турнирите не се предвиждат. По идея на шефовете могат да бъдат отпуснати макар и малки суми.

Молдовците изкупиха билетите

за мача с ЦСКА. Капацитетът на стадиона е 10 500 места, от които 9000 бяха пуснати в продажба за местните запалянковци. Интересът е небивал, тъй като всички чакат от "Зимбру" да изхвърли "червените" след добрия резултат в първия мач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай