Дерменджиев: Искаме да победим, но загубата не е фатална

Дерменджиев: Искаме да победим, но загубата не е фатална  | StandartNews.com

София. Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че се надява на победа срещу Ливърпул в утрешния мач от Шампионската лига между двата тима на националния стадион "Васил Левски". Спецът призна обаче, че вече разградчани са познати в своята група и "червените" ще направят всичко възможно, за да победят в сряда вечер.

"Ще бъде един труден мач, но се надявам на добър мач за зрителите. Ние ще играем свободно, но ще се постараем да направим такъв мач, че да победим. При всички случаи мачовете в Шампионска лига са много отговорни за нас. Футболистите придобиха сериозна рутина и ще се опитаме така, че да направим добър мач, но ако загубим няма да е фатално. Ливърпул е отбор, който разполага с много добри футболисти и мисля, че проблемите са единствено психологически. В Англия беше първи мач и още не бяхме познати на никой от групата. Сега ситуацията е различна, Брендън Роджърс ни познава добре и ще направи всичко, за да ни победи", коментира още Дерменджие, цитиран от Гонг.

"Ние сме за първа година в този турнир. Ливърпул е един наистина много добър отбор и има много добри футболисти. Не искам да отличавам никой специално. Вярно е, че получават голове, но като гледате отбора ще видите, че целият отбор играе и в защита. Ще излезем, за да направим хубав мач", добави той.

"Имаме един изграден отбор и всеки може да сбърка. Вярвам в моите футболисти. Независимо, че в мача с Базел е имало грешки, но се надявам, че сега няма да има такива. Не искам да коментирам дали ще има изненади с Ливърпул, защото пак казвам, че ще излезем да играем истински футбол", каза още Дерменджиев.

"Имаме проблем с един футболист. Това е Ангуло, който получи проблем на тренировка. Когато играеш на собствения си стадион е много по-различно, но тук в София публиката е прекрасна, която е високо интелектуална и ние сме доволни, че имаме тази подкрепа", добави спецът.

"Ливърпул работят много за възстановяване, тренирали са в Англия и не им е необходимо да тренират в София тази вечер. Гледали сме много мачове на Ливърпул. Това са много добри футболисти, като всеки един може да реши победата. Това е въпрос на време кога ще се случи. За България е много добре, че Лудогорец дава повод да бъде коментиран в Европа и света. За нас това също е перфектно, като отбор само на четири години", каза още наставникът на българския шампион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай