Бунт ражда нова фензона за Сев. Ирландия - Уелс

Североирландците отлетяха със самолет за Париж за мача с Уелс, който ще се играе на "Парк де пренс" Фото "Белфаст Телеграф"

Бунт ражда нова фензона за Сев. Ирландия - Уелс | StandartNews.com

Кметството плаща Е130 000 за купона, поканени са и феновете на Ирландия

Феновете в Северна Ирландия си извоюваха с бунт нова фензона за осминафинала с Уелс. Опасността беше те да останат без терен за поредния футболен купон, след като досегашното сборище на площада на музея "Титаник" вече не е на разположение. Причината е, че никой не беше очаквал те да продължат напред и това място вече е неподходящо заради предварително обявената съботна концертна програма. Наложи се да се търси ново място за футболния купон. След процес на търсене, в който се включиха и кметът на Белфаст Брайън Кингстън и първият министър на Северна Ирландия Арлин Фостър, новото сборище беше уредено на зеления терен на "Баучър Роуд", в индустриалната зона на града. Изграждането на втората фензона ще струва на кметството 130 000 евро, а посредничеството на Фостър беше решаващо. Така тя доказа на практика симпатиите си към "зелените" национали, с чиито успехи живя през последните дни и които удостои с посещение във Франция.

Бившият първи министър на Северна Ирландия и лидер на Шин Фейн Мартин Макгинес също се включи в събитието от Франция, където е на посещение, за да обясни, че фензоната ще бъде на разположение и по време на мача на Ирландия с Франция в неделя. И получи одобрението на кметството с мотива: "Гражданите тук подкрепят и двата отбора."

Англичанин свири британското дерби

УЕФА продължава да изпитва огромни симпатии към британските съдии. Въпреки че разполага с резервни варианти, евроцентралата реши да даде наряда на британското дерби Северна Ирландия - Уелс на английския рефер Мартин Аткинсън. Странични ще са неговите сънародници Майкъл Мъларки и Стивън Чайлд. Роденият в Брадфорд Аткинсън очевидно през тази година е "на мода" - той вече свири 2 мача от груповата фаза: Германия - Украйна и Унгария - Португалия. А преди това ръководи финала за Купата на английската лига между "Ливърпул" и "Манчестър Сити".

Дошъл съм за титлата

предупреди звездата на Уелс Гарет Бейл. "Не съм дошъл тук, за да изиграя само 2-3 мача, обяви играчът на "Реал". - Целта ми е да спечеля титлата. Всеки мач е еднакво важен за нас и не мислим за нищо друго на терена, освен за успеха - до последния съдийски сигнал", допълни Бейл.

Червен килим и Е1 млн. за албанските национали

Албанските национали ще получат обща премия от 1 млн. евро за представянето си на турнира. Бонусът е най-вече за първата победа, която отборът записа в дебюта си на еврофинали. Федерацията организира бляскаво посрещане с червен килим на героите си, което обаче се провали. Заради жестоките жеги, както и заради факта, че полетът закъсня с 2 часа, по улиците нямаше много хора. А при парада с открития автобус играчите и придружаващият ги външен министър бяха принудени да си крият главите, за да не пострадат от жиците на електрическите стълбове.

Исландците гаврят Англия с китове

В Исландия доста им се вдигна самочувствието, след като в дебюта си на европейски финали те успяха да прескочат групата. Сега обаче тимът среща Англия на осминафиналите, но вирнатите носове на исландците си остават. Фенове на отбора заявиха, че ще поемат всички разноски на англичаните, след като бият до островната държава. "Знам, че ще ви е гадно, но ще ви заведем да видите китовете. Гледката е красива и ще ви оправи настроението", пошегуваха се феновете.

С 1800% скочи продажбата

на фланелките на исландския национален отбор, съобщи най-големият скандинавски доставчик "Униспорт". Причината за огромния търговски успех е, че играчите на Ларс Лагербак се превърнаха в хит на Евро 2016. Зевзеци се шегуват, че в понеделник, когато е мачът им с Англия, в страната сигурно ще останат само жените - толкова е голям потенциалният интерес към двубоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай