Бой на стадиона в Марсилия след мача Англия-Русия (ВИДЕО)

Бой на стадиона в Марсилия след мача Англия-Русия (ВИДЕО) | StandartNews.com

Вторият ден от Европейското първенство по футбол ще се запомни не толкова с двата мача Уелс-Словакия и Англия-Русия, а с изстъпленията на запалянковците в Марсилия, главно английски и руски.

Малко преди мача Англия-Русия запалянковците на двете страни отново се сбиха - този път край стадиона „Велодром". Общо при вчерашните сбивания между привържениците на двете страни бяха ранени 31 души. Двама англичани са в критично състояние, други трима са тежко ранени, като двама от тях са в безсъзнание. Третият е ранен с нож в крака. Съобщено бе за сериозно нараняване и на руски запалянко. Една жена пък бе хоспитализирана, след като сърцето й спряло.

Междувременно френски журналист от руската телевизия „Раша тудей" пострада при безредиците в Марсилия. Фабиен Бузанка е водил предаване на живо, когато един от запалянковците го ударил по лицето, недоволен от чутото. Според журналиста запалянкото бил англичанин, пише Нова телевизия.

Напрежение имаше и след последния съдийски сигнал на „Велодром". Група руски запалянковци се втурнаха в сектора, където се намираха британските фенове. Стюардите се опитаха да удържат положението. Липсваше обаче буферна зова между секторите на запалянковците от двете страни.

„Много сме разочаровани от сцените на насилие в Марсилия. Властите трябва да посочат организаторите на безредиците. Призоваваме запалянковците да се държат достойно занапред", заяви говорителят на националния отбор Марк Уитърл.

Феновете ни в Марсилия позорят страната, изригна бившият английски национал Гари Линекер.

"Това е абсолютен позор за страната! Може да се говори за провокации от страна на полицията или други фенове, които предизвикват неприятности, но изглежда, че това се случва само тогава, когато играе националният отбор на Англия", написа Линекер в Twitter.

Междувременно контролно-дисциплинарната комисия на УЕФА ще разгледа днес поведението на руските запалянковци на мача с Англия. По време на мача руските фенове палиха пиротехника на трибуните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай