Блатер се отказа от членството си в МОК

Блатер се отказа от членството си в МОК | StandartNews.com

Президентът на Световната футболна федерация (ФИФА) Сеп Блатер е освободен от членството си в МОК седем месеца преди изборите за нов президент на организацията, която все още оглавява.Това е станало по негово желание, обяви днес президентът на МОК Томас Бах, пише Reuters.

Според процедурата, 79-годишният швейцарец трябваше да се кандидатира, ако желае това, за нов осемгодишен мандат в олимпийския комитет, заедно с повече от 12 други членове, но е спазил обещанието си, че ще се оттегли.

"Блатер ми написа писмо на 23 юли и ме информира, че не би било уместно да се кандидатира за нов осемгодишния мандат, след като ще се оттегли от поста си във ФИФА в следващите седем месеца. Новият президент на световната футболна федерация ще бъде избран на 26-ти февруари," каза още Томас Бах.

Блатер беше преизбран през май за нов петгодишен мандат начело на ФИФА, но беше принуден да подаде оставка във връзка с разразилия се корупционен скандал. И въпреки че чисто технически, срещу него няма конкретни обвинения, общественото мнение е той да се оттегли от върха на организацията

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай