Бивши играчи източват бюджета на Германия

Бивши играчи източват бюджета на Германия | StandartNews.com

Двете германски телевизии, които излъчват Евро 2016, ще платят по 1,6 млн. евро на своите футболни експерти, които в действителност са бивши национали от Бундестима, твърди "Франкфуртер алгемайне цайтунг", като се позова на информация на медийния посредник "Крес про". ARD се е договорила да ползва услугите на Мемет Шол, а ZDF - с бившия вратар Оливер Кан, и двамата бивши играчи на "Байерн". Отделно, те ще получават по 50 000 евро за дрехи, за да изглеждат елегантни на екрана.

Инвестициите в говорилнята, в която участват някогашните футболисти, обаче се финансират от данъкоплатците, тъй като двата канала са публични и затова сумите предизвикаха скандал и в германското общество. А от "Крес про" обобщиха: "Парите на Шол и Кан все пак не идват от частни телевизии, а от публични и това е скандал! Мнозинството от зрителите никога не биха одобрили подобни хонорари, ако знаеха за тях."

Помолени да потвърдят златните хонорари, от ARD реагираха гневно и отказаха информация. А от ZDF уточниха, че принципно не коментират съдържанието на договорите, които подписват. "Сътрудничеството с Кан се основава на споразумение с фиксирана сума за период от 2 години и изнесените числа са неоснователни."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай